Ισπανία: Πρόστιμο σε νεαρό αγρότη για φωτογραφία με τον Ιησού να έχει σκουλαρίκι στη μύτη!

Ισπανία: Πρόστιμο σε νεαρό αγρότη για φωτογραφία με τον Ιησού να έχει σκουλαρίκι στη μύτη!

Πρόστιμο ύψους 480 ευρώ καλείται να πληρώσει ένας 24χρονος αγρότης από την Ανδαλουσία, ο οποίος έφτιαξε φωτογραφία στο photoshop τον Ιησού με σκουλαρίκι στη μύτη!

Ο Ντανιέλ Σεράνο ανέβασε στο Instagram, μια καρικατούρα του Ιησού που τον έδειχνε μελαψό προς μιγάδα, να φοράει σκουλαρίκι στη μύτη. Το δικαστήριο έκρινε ότι «ο Σεράνο χειραγώγησε ντροπιαστικά την εικόνα του Ιησού και ντρόπιασε την αδελφότητα Amargura de Jaén, της Ανδαλουσίας, στην οποία ανήκε το έργο του Ιησού».

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα El Diario de Jaén, ο νεαρός δήλωσε βγαίνοντας από το δικαστήριο: «Δεν ξέρω πώς θα πληρώσω, θα μου στοιχίσει όσο δέκα ημέρες μάζεμα ελιάς. Είναι προφανές ότι δεν θα το ξανακάνω, αλλά αυτό που συνέβη μου φαίνεται άδικο».

Το photoshop του νεαρού αγρότη προκάλεσε σάλο στα social media της Ισπανίας και πολλοί Ισπανοί ζήτησαν να τιμωρηθεί. Η καταδίκη του εξαπλώθηκε εξίσου γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπήρξαν, ωστόσο, και κάποιοι που τον υπερασπίστηκαν. Οπως ο καθηγητής ποινικού δικαίου, Joaquín Urias, που δήλωσε στην El diario : «Η απόφαση του δικαστηρίου αντιτίθεται στο ευρωπαϊκό δίκαιο καθώς και στο Συνταγματικό Δικαστήριο το οποίο έχει αναγνωρίσει το δικαίωμα κριτικής στις θρησκείες». Σύμφωνα με τον καθηγητή Urias, «υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ισπανία ένα κύμα καταδίωξης εναντίον της ελευθερίας έκφρασης».

Όσο για τον Ντανιέλ Σεράνο δεν σχεδιάζει να κάνει έφεση. Αποδέχτηκε την απόφαση του δικαστηρίου, ακολουθώντας την συμβουλή του δικηγόρου του, αποφεύγοντας ποινή 2.000 ευρώ που ζητούσε ο εισαγγελέας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..