Οι Γερμανοί τουρίστες στρέφονται και πάλι προς την Τουρκία

Οι Γερμανοί τουρίστες στρέφονται και πάλι προς την Τουρκία

Τάση προς την Τουρκία σημειώνει η γερμανική αγορά τουρισμού, η οποία ξεκίνησε στα τέλη του 2017 και συνεχίστηκε τις πρώτες 6 εβδομάδες του 2018, με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να δηλώνουν πως θα προβούν σε επέκταση των ήδη διευρυμένων χωρητικοτήτων τους στη γειτονική χώρα. Ανάμεσά τους είναι οι DER Touristik, TUI, Bentour και Öger Tours.

Ο γερμανικός τουρ οπερέιτορ FTI είχε προγραμματίσει εκ των προτέρων μεγάλη διεύρυνση των χωρητικοτήτων, προγραμματίζοντας ένα επιπλέον τσάρτερ προς την Αλικαρνασσό. Στόχος του είναι να προσελκύσει σε επίπεδο ομίλου 1 εκατ. επισκέπτες στην Τουρκία το 2018.Το 2017 η Τουρκία είχε μόλις 3,5 εκατ. Γερμανούς τουρίστες, δηλαδή 2 εκατ. λιγότερους σε σχέση με την χρονιά ρεκόρ του 2015.

Ιδιαίτερα υψηλή είναι η επιστροφή της ζήτησης για Τουρκία από οικογένειες, με έναν στους 4 επιβάτες που θα αφιχθούν στο αεροδρόμιο της Αττάλειας να είναι κάτω των 12 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις μέχρι τώρα κρατήσεις στον Öger Tours.

Καθοριστικός παράγοντας της ανάκαμψης της Τουρκίας είναι επίσης η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του προορισμού στα τουριστικά γραφεία της Γερμανίας, σημειώνει ο διευθυντής του RTI, Ralph Schiller.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..