ΙΣΑ: Ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την διαρκή ιατρική εκπαίδευση

ΙΣΑ: Ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την διαρκή ιατρική εκπαίδευση

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά στην συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση από το υπουργείο Υγείας, κατόπιν του πορίσματος που συνέταξε σχετική επιτροπή. 

Ειδικότερα στο πόρισμα της Επιτροπής προτείνονται προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας: 
- η απόσυρση του ανακοινωθέντος σχεδρίου με τον ισχυρισμό ότι δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά απεναντίας τα επιτείνει, καθώς το προτεινόμενο σύστημα εκπαίδευσης είναι συγκεντρωτικό. 

«Οι επιστημονικές Εταιρείες περιορίζονται μόνον σε γνωμοδοτικό ρόλο. Όλες οι διοικητικές και οργανωτικές αρμοδιότητες που σχετίζονται με την εκπαίδευση, παραμένουν στο Υπουργείο και το ΚΕΣΥ. Στις οκτώ σελίδες του νομοσχεδίου δεν υπάρχει ούτε μία τέτοια αρμοδιότητα που εκχωρείται από το Υπουργείο στις Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες, γεγονός που δεν συμβάλλει στην προαγωγή της εκπαίδευσης», υπογραμμμίζεται στα συμπεράσματα του πορίσματος.

Επιπλέον η επιτροπή ζητά οι Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες να διατηρήσουν την πλήρη επιστημονική, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια τους, να έχουν αρμοδιότητα ως προς την προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των γιατρών-μελών τους, και να ανατεθεί σε αυτές ουσιαστικός και αποφασιστικός ρόλος στη μεταπτυχιακή ιατρική εκπαίδευση.

Τέλος, προτείνεται η σύσταση «διεταιρικού οργάνου» από τις Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες Ειδικότητας, με σκοπό τη σύνταξη νέας πρότασης νόμου για τη μεταπτυχιακή ιατρική εκπαίδευση συμβατή με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις κοινές προτάσεις των Ιατρικών Εταιρειών Ειδικότητας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..