ΗΠΑ: Γυναίκα 104 χρονών αποδίδει την μακροζωία της στα αναψυκτικά (φωτό)

ΗΠΑ: Γυναίκα 104 χρονών αποδίδει την μακροζωία της στα αναψυκτικά (φωτό)

Μια γυναίκα από τις ΗΠΑ, υπσοτηρίζει ότι το μυστικό της μακροζωίας της δεν είναι τα φρούτα, λαχανικά, υπερτροφές, συχνή γυμναστική και θετική σκέψη, αλλά τα αναψυκτικά... 

Όχι όμως και η Theresa Rowley από το Μίσιγκαν, η οποία γιόρτασε την 1η Ιανουαρίου τα 104 της γενέθλια, αποκάλυψε πως τα αναψυκτικά διαίτης την βοήθησαν να περάσει τα 100.

theressa2

Η Theresa δήλωσε πως καταναλώνει τουλάχιστον ένα κουτάκι την ημέρα και πως δεν έχει σκοπό να σταματήσει. «Πίνω τα αναψυκτικά γιατί μου αρέσουν», είπε σε συνέντευξή της. «Θα πάω για ψώνια την Τετάρτη και χρειάζομαι περισσότερα αναψυκτικά διαίτης. Έχω μια σακούλα γεμάτη με άδεια κουτάκια, που πρέπει να επιστρέψω ώστε να πάρω περισσότερα αναψυκτικά», συμπλήρωσε.

theressa3

Γεννημένη στο Ιλινόις το 1914 -68 ολόκληρα χρόνια πριν οι πρώτες σόδες εισβάλλουν στη ζωή μας- η Τheressa ζούσε αρχικά στη Βόρεια Ντακότα μέχρι να μετακομίσει τελικά στο Μίσιγκαν. Τα τελευταία 15 χρόνια ζει σε οίκο ευγηρίας, όπου και γιόρτασε τα γενέθλιά της, εμφανώς εντυπωσιασμένη από το ότι κατάφερε να φτάσει σε αυτήν την ηλικία. «Όταν ήμουν 100, πίστευα ότι ποτέ δεν θα φτάσω τα 104», υποστηρίζει. «Ύστερα έγινα 101, και τίποτα δεν συνέβη… Να’ μαι στα 104, και ακόμα τίποτα δεν συμβαίνει».

anapsyktika

Πόσο επιστημονικά σωστή όμως είναι τελικά η άποψη της Theressa για τα αναψυκτικά; Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Jaclyn London, καλό θα είναι η κατανάλωση αναψυκτικών να μην μας γίνει συνήθεια. Αν ήδη όμως τα καταναλώνουμε, μάς συμβουλεύει να το κάνουμε με σύνεση. «Οι έρευνες δεν έχουν βρει ακόμα μια άμεση και αδιαμφισβήτητη σχέση μεταξύ των αναψυκτικών διαίτης και των επιβλαβών επιπτώσεων στην υγεία», λέει. «Από την άλλη πλευρά, οι θερμίδες από τα προστιθέμενα σάκχαρα – ειδικά εκείνα που απαντώνται σε ζαχαρούχα ποτά όπως οι χυμοί και μερικά ροφήματα με καφέ – συνδέονται με μια σειρά από χρόνιες παθήσεις καθώς και με παχυσαρκία».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..