Καρταγένα: Η πόλη που συνδυάζει παλιό και καινούριο (φωτό)

Καρταγένα: Η πόλη που συνδυάζει παλιό και καινούριο (φωτό)

Η Καρταγένα, υπόσχεται φεστιβάλ χορού, αποικιακή αρχιτεκτονική και ρομαντικά ηλιοβασιλέματα με θέα τη θάλασσα της Καραϊβικής.

Η παραθαλάσσια πόλη της Κολομβίας συνδυάζει χρωματιστούς τοίχους και ανθισμένα λουλούδια στην πεζοδρομημένη παλιά πόλη και εντυπωσιακούς ουρανοξύστες στην περιοχή Boca Grande.

Αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και συνδυάζει μοναδικά το παλιό με το καινούριο.

Η Καρταγένα χωρίζεται σε τρεις γειτονιές, το ιστορικό κέντρο με πλατείες και εκκλησίες, το Σαν Ντιέγκο με τα χρωματιστά σπιτάκια και τη Γκετσεμάνι με τα graffiti και τους εναλλακτικούς καλλιτέχνες.

Η πόλη αποτέλεσε έμπνευση για τον νομπελίστα Κολομβιανό συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες ενώ ο πειρατής Μπαρμπαρόσα θέλησε να την καταλάβει και να την κάνει δικιά του.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Καστίγιο Σαν Φελίπε, το οχυρό που έχτισαν οι Ισπανοί το 17ο αιώνα και το μαγκρόβιο δάσος Λα Σιενέγα.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

ΚΑΡΤΑΓΕΝΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Καρταγένα / Κολομβία

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Πέσο Κολομβίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 3.464 πέσο)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 19 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα μέσω Λονδίνου και Μπογκοτά και 21 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου, Μαδρίτης και Μπογκοτά.

ΚΑΡΤΑΓΕΝΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑΚΑΡΤΑΓΕΝΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑΚΑΡΤΑΓΕΝΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑΚΑΡΤΑΓΕΝΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑΚΑΡΤΑΓΕΝΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑΚΑΡΤΑΓΕΝΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑΚΑΡΤΑΓΕΝΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑΚΑΡΤΑΓΕΝΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙΚΑΡΤΑΓΕΝΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..