Έναρξη διεθνούς αναπτυξιακού συνεδρίου στην Πάτρα από τον Πρ. Παυλόπουλο

Έναρξη διεθνούς αναπτυξιακού συνεδρίου στην Πάτρα από τον Πρ. Παυλόπουλο

Την πόλη της Πάτρας θα επισκεφθεί αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος στις 10:00 το πρωί θα κηρύξει την επίσημη έναρξη διεθνούς αναπτυξιακού συνεδρίου με θέμα: «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα», που οργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, αύριο αναμένεται να μιλήσουν στο συνέδριο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κωνσταντίνος Φωτάκης κ.ά..

Στην σημερινή πρώτη ημέρα των εργασιών του τριήμερου συνεδρίου, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο οποίος διατύπωσε την εκτίμηση ότι «οι εργασίες του συνεδρίου θα βοηθήσουν στη λήψη σωστών αποφάσεων για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής», προσθέτοντας ότι «είναι πολιτική βούληση της κυβέρνησης η στήριξη της επιχειρηματικότητας». Όμως, όπως τόνισε, «θέλουμε διπλή συνεργασία με εκείνους τους επιχειρηματικούς παράγοντες που ξέρουν να σέβονται τους κανόνες, γι' αυτό θα είμαστε σύμμαχοι για να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ανέφερε ότι «σε μια περίοδο ύφεσης και δυσκολιών, είμαστε αποφασισμένοι μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, να προωθήσουμε ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον, καθώς και να ενισχύσουμε την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τις θέσεις εργασίας στη Δυτική Ελλάδα».

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «η Δυτική Ελλάδα, με το βλέμμα στραμμένο έξω από το ασφυκτικό πλαίσιο μιας αποτρεπτικής καθημερινότητας και σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, προτάσσει το όραμά της, προκρίνοντας την επιχειρηματικότητα ως κρίσιμο παράγοντα, και προχωρά προς το μέλλον».

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, Νικόλαος Θεοχαράκης, είπε ότι το διεθνές αναπτυξιακό συνέδριο, «δίνει την ευκαιρία, ώστε να εξεταστούν οι προϋποθέσεις για μια ανάπτυξη δίκαιη, με τη βαρύτητα να δίνεται εκεί που οι οικονομικές ζώνες θα εντοπίσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Ακόμη, ανέφερε πως πρόκειται για «ένα στόχο που θα πρέπει να θέσουμε όλοι, όντες καλύτερα προετοιμασμένοι κι εφόσον υπάρχει η σωστή όσμωση».«Ξέρουμε τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε, για αυτό θα πρέπει να βρούμε μια γλώσσα κοινή για την προοπτική της ανάπτυξης» πρόσθεσε ο κ. Θεοχαράκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..