Καταψήφισε η βρετανική βουλή τη συμφωνία Τ. Μέι-ΕΕ για το Brexit

Καταψήφισε η βρετανική βουλή τη συμφωνία Τ. Μέι-ΕΕ για το Brexit

Μια ταπεινωτική ήττα υπέστη το βράδυ της Τετάρτης η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων, όταν βουλευτές και από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα υπερψήφισαν τροποποίηση του νομοσχεδίου για το Brexit που τους υπόσχεται τον «τελικό λόγο» για την έγκριση ή μη της συμφωνίας της Βρετανίας με την ΕΕ.

Η τροποποίηση περιορίζει την εξουσία των υπουργών της Μέι και η βρετανίδα πρωθυπουργός είχε προειδοποιήσει ότι, εφόσον ψηφιστεί, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ομαλή έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρά τις έντονες προσπάθειες της Βρετανικής Κυβέρνησης να μεταπείσει τους «αντάρτες» των Τόρις που είχαν δηλώσει ότι σκέφτονταν να υπερψηφίσουν την τροποποίηση, τελικά αυτή υπερψηφίστηκε με 309 ψήφους «υπέρ» έναντι 305 «κατά».

Η πρώτη ήττα της Κυβέρνησης στη Βουλή των Κοινοτήτων αναφορικά με την στρατηγική της για το Brexit είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας κομμάτων της αντιπολίτευσης με «αντάρτες» του Συντηρητικού κόμματος, η οποία έγινε εμφανής στην πρόσφατη συζήτηση στο κοινοβούλιο για το νομοσχέδιο του Brexit.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..