Πρώην επικεφαλής των εσθονικών μυστικών υπηρεσιών: «Πούτιν πάρε το Στόλο σου και άντε και…»!

Πρώην επικεφαλής των εσθονικών μυστικών υπηρεσιών: «Πούτιν πάρε το Στόλο σου και άντε και…»!

Πρωτοφανές είναι το ύφος και λεξιλόγιο του πρώην επικεφαλής των εσθονικών μυστικών υπηρεσιών και σήμερα βουλευτή    Eerik-Niiles Kross προς τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν.

Πιο συγκεκριμένα ο θρασύς Εσθονός κατηγόρησε τον ρώσο πρόεδρο ότι εισβάλλει σε κυρίαρχα κράτη (βλ. Ουκρανία) καθώς ξέρει ότι η δύση είναι μαλθακή.

Πιο συγκεκριμένα ο Kross γράφει:

«Μια δυνατή απάντηση της Δύσης θα ήταν αυτή: Από τη στιγμή που τα πρώτα πράσινα ανθρωπάκια (σ.σ. εννοεί τους Ρώσους στρατιώτες) εμφανίζονταν θα έπρεπε να τηλεφωνήσουν στον Πούτιν και να του πουν: Έχεις 24 ώρες να φύγεις από εκεί. Ο 6ος Στόλος βρίσκεται καθ΄ οδόν.

Πάρε και το Στόλο σου και τη βάση σου στη Σεβαστούπολη και άντε και γ… Αυτό είναι. Διαφορετικά έρχονται. Α και επί τη ευκαιρία θα σου κλωτσήσουν τον κο…».

Αυτά τα αναφέρει ο Εσθονός με βαθιές ρίζες στις μυστικές υπηρεσίες και το ΝΑΤΟ.  

Ο περίεργος αυτός τύπος, που στη χώρα του είναι γνωστός ως ο Εσθονός 007,  είχε δουλέψει και στο Ιράκ για τις ΗΠΑ και την Βρετανία σε διάφορες θέσεις, μετά την αμερικανική εισβολή εκεί.

Αργότερα βρέθηκε στην Γεωργία το 2008 κατά τη διάρκεια του πολέμου εκεί με τη Ρωσία. Η τελευταία θέλει να τον συλλάβει ενώ ο ίδιος μπορεί να ταξιδέψει στα ΗΠΑ μόνο μέσω επίσημης διπλωματικής αποστολής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..