Μ. Νετανιάχου: «Ο πρόεδρος Τραμπ πέρασε για πάντα στην ιστορία»

Μ. Νετανιάχου: «Ο πρόεδρος Τραμπ πέρασε για πάντα στην ιστορία»

Με διθυραμβικά σχόλια για το πρόσωπο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλώνοντας πως με την απόφαση του ν’ αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ «πέρασε για πάντα στην ιστορία».

 «Ο πρόεδρος Τραμπ πέρασε για πάντα στην ιστορία της πρωτεύουσάς μας. Το όνομά του θα βρίσκεται δίπλα σε άλλα ονόματα στην δοξασμένη ιστορία της πόλης μας», σημείωσε ο Νετανιάχου, μιλώντας σε εκδήλωση που είχε διοργανωθεί στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Πολλές» χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ήδη επαφές προς αυτήν την κατεύθυνση σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν κατονόμασε καμία από τις χώρες αυτές, αλλά πρόσθεσε ότι κάποιες μπορεί να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ προτού ακόμη μεταφέρουν την δική τους οι ΗΠΑ, κάτι το οποίο η κυβέρνηση Τραμπ αναμένει ότι θα χρειαστεί μερικά χρόνια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..