Πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους για να κινηθούν προς τα σύνορα [εικόνες & βίντεο]

Πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους για να κινηθούν προς τα σύνορα [εικόνες & βίντεο]

Στην πλατεία Αριστοτέλους, στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν από το πρωί πρόσφυγες, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα που φέρεται να απηύθυναν το προηγούμενο διάστημα άγνωστοι -μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης- με σκοπό να κινηθούν μαζικά προς τα βόρεια σύνορα της χώρας.

Έως αυτή την ώρα βρίσκονται στο σημείο μερικές δεκάδες πρόσφυγες, που έφθασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο. Στην πλειονότητά τους είναι νεαρής ηλικίας, ενώ μεταξύ αυτών βρίσκονται και γυναικόπαιδα. Σύμφωνα με το thousandnews.gr ο αριθμός των συγκεντρωθέντων είναι γύρω στους 30 και έχουν στήσει σκηνές. Ένας από αυτούς μάλιστα απειλεί ότι θα λουστεί με βενζίνη αν δεν του επιτρέψουν την είσοδο στη Γερμανία.

Παρότι ο λεγόμενος βαλκανικός διάδρομος είναι κλειστός για τους πρόσφυγες, οι ίδιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν έως τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, όπου ζουν συγγενείς τους.

Κάποιοι έστησαν σκηνές και φώναξαν συνθήματα όπως «ανοίξτε τα σύνορα». Όπως τονίζουν, αναμένουν έως το μεσημέρι πρόσφυγες από δομές φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υλοποιήσουν την πρόθεσή τους να μετακινηθούν προς τα σύνορα.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..