«Κομμουνιστής» ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, με περιουσία 43 δισ. δολαρίων!

«Κομμουνιστής» ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, με περιουσία 43 δισ. δολαρίων!

Καλά διαβάσατε. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα είναι «κομμουνιστής», καθώς αποτελεί στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος, γεγονός που δεν τον εμπόδισε (το αντίθετο, πιθανότατα...) να «χτίσει» περιουσία 43 δισ. δολαρίων μέσω δραστηριοτήτων στην αγορά ακινήτων. 

Πρόκειται για τον μεγιστάνα Xu Jiayin, ισχυρό άνδρα του ομίλου China Evergrande, τον οποίο κάποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρομοιάζουν με τον Donald Trump. Όχι λόγω της... κόμης του, ούτε για την πανέμορφη γυναίκα του, ή τις αυθόρμητες και πολλές φορές κυνικές του ατάκες, αλλά γιατί έχτισε την περιουσία του χάρη στις κτηματομεσιτικές του δραστηριότητες που άνθησαν υπό το βάρος ενός μεγάλου χρέους.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος China Evergrande του 59χρονου Xu έχει χρηματιστηριακή αξία 47 δισ. δολαρίων, αν και το συνολικό του χρέος ξεπερνά τα 100 δις. Χάρη στην αύξηση της αξίας των ακινήτων, ο πλούτος του αυξήθηκε κατά 30 δισ. δολάρια τον τελευταίο χρόνο και ο ίδιος βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης των πλουσίων που συντάσσει κάθε χρόνο η Hurun Report και που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η Evergrande, της οποίας οι μετοχές έχουν ενισχυθεί κατά 480% φέτος, τώρα κατατάσσεται ως η τρίτη μεγαλύτερη στη χώρα ανάπτυξης ακινήτων βάσει πωλήσεων.

Ο Xu έχει σημαίνοντα ρόλο και εντός του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, καθώς είναι μέλος του Κινεζικού Λαϊκού Συμβουλευτικού Συνεδρίου, του ανώτατου συμβουλευτικού οργάνου. Επίσης, το Κρατικό Συμβούλιο, το αντίστοιχο υπουργικό συμβούλιο της χώρας, του απένειμε πρόσφατα τον τίτλο «Εθνικό Πρότυπο Εργαζομένου» -μια από τις υψηλότερες τιμητικές διακρίσεις για τους πολίτες στην Κίνα.

«Πιστεύουμε ότι με την ισχυρή ηγεσία της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, με τον γενικό γραμματέα Xi Jinping στο τιμόνι, θα κερδίσουμε σίγουρα τη μάχη κατά της φτώχειας», είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος ο πιο πλούσιος άνθρωπος της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη. 

Η πορεία προς την κορυφή

Ο Xu αποφοίτησε από το Wuhan University of Science and Technology το 1982 και του απονεμήθηκε τιμητικός διδακτορικός τίτλος στο εμπόριο από το University of West Alabama το 2008.

Ίδρυσε την Evergrande το 1996, την οποία εισήγαγε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ το 2009 με την αρχική δημόσια προσφορά της να συγκεντρώνει περίπου 6 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (767 εκατ. δολάρια). Η εταιρία έχει χτίσει χιλιάδες σπίτια για τη μεσαία τάξη στην Κίνα ενώ το 2010 βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν αγόρασε την ποδοσφαιρική ομάδα της Γκουανγκτζόου έναντι 100 εκατ. γιουάν (15 εκατ. δολαρίων).

Το 2014, πούλησε το ήμισυ του ποδοσφαιρικού συλλόγου στη μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας, την Alibaba, για 192 εκατ. δολάρια. Ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma, είχε δηλώσει τότε ότι ο ίδιος και ο Xu έκλεισαν τη συμφωνία κατά τη διάρκεια ενός δείπνου και ότι την ολοκλήρωσαν λίγες ημέρες αργότερα.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης της Hurun Report βρέθηκε ο αποκαλούμενος και Pony Ma, γενικός διευθυντής του κολοσσού του διαδικτύου Tencent με περιουσία 37 δισ. δολαρίων, ενώ την τρίτη θέση στο βάθρο κατέλαβε ο Jack Ma με περιουσία 30 δισ. δολαρίων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..