Κιμ Γιονγκ Ουν: Μήνυμα συμπαράστασης στον Ρ.Κάστρο για τον καταστροφικό τυφώνα Ίρμα

Κιμ Γιονγκ Ουν: Μήνυμα συμπαράστασης στον Ρ.Κάστρο για τον καταστροφικό τυφώνα Ίρμα

Πρωτοσέλιδο στην κρατική εφημερίδα της Βόρειας Κορέας αναφέρει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον Κάστρο για τις καταστροφές του τυφώνα Ίρμα...

Μήνυμα συμπαράστασης για τα θύματα και τις καταστροφές που προξένησε ο τυφώνας Ίρμα στην Κούβα απέστειλε ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν στον Κουβανό ομόλογό του, Ραούλ Κάστρο.

«Με την είδηση των θυμάτων και των υλικών απωλειών που προξένησε ο πρόσφατος τυφώνας στις ανατολικές και κεντρικές περιοχές της χώρας σας, εκφράζω συλλυπητήρια και συμπάθεια σε εσάς και δια μέσου υμών στην κουβανική κυβέρνηση, στον λαό και στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών», αναφέρει στο μήνυμά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν, το οποίο η εφημερίδα του καθεστώτος Rodong Sinmun δημοσίευσε στην πρώτη σελίδα της την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap της Νότιας Κορέας, ειδικοί σε θέματα του καθεστώτος αναλυτές υποστηρίζουν πως το μήνυμα συμπάθειας προς τον Ραούλ Κάστρο σηματοδοτεί και μια αλλαγή πολιτικής της απομονωμένης χώρας. Μέχρι πρότινος ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, επικεφαλής του Κοινοβουλίου, ήταν εκείνος που έστελνε συγχαρητήρια ή συλλυπητήρια μηνύματα στους ξένους ηγέτες.

Ο Τσάνγκ Τσέολ Γουν, καθηγητής στο Ινστιτούτο Μελετών για την Άπω Ανατολή, υποστήριξε ότι με το μήνυμά του στον Κουβανό ηγέτη ο Κιμ Γιονγκ Ουν, που με την έκτη πυρηνική του δοκιμή έχει τεθεί σε διπλωματική απομόνωση στην Κεντρική και Νότια Αμερική, προσπαθεί να συσφίξει τις διπλωματικές σχέσεις της Βόρειας Κορέας με την Κούβα.

Είναι η τρίτη φορά που ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποστέλλει συλλυπητήριο μήνυμα σε ξένο ηγέτη. Τον Οκτώβριο του 2012 είχε στείλει μήνυμα συμπαράστασης στον Κάστρο, όταν η Κούβα είχε πάλι πληγεί από τυφώνα ενώ τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους έστειλε συλλυπητήρια στον Σύρο πρόεδρο Άσαντ για τον θάνατο της μητέρας του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..