Αφγανιστάν: Μεγάλη επίθεση των Ταλιμπάν - Πήραν τον έλεγχο δύο περιοχών

Αφγανιστάν: Μεγάλη επίθεση των Ταλιμπάν - Πήραν τον έλεγχο δύο περιοχών

Στις 12 Σεπτεμβρίου, μαχητές των Ταλιμπάν κατέλαβαν τις περιοχές Broghan και Jwdana της περιοχής Khaibar σε μια ταχεία επίθεση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων των Ταλιμπάν, «Voice of Jihad». Το «πρακτορείο» ανέφερε επίσης ότι οι συγκρούσεις με το Αφγανικό Στρατό και την Αστυνομία εξακολουθούν να μαίνονται στις δύο αυτές περιοχές.

Το «Voice of Jihad» ανακοίνωσε επίσης ότι οι μαχητές των Ταλιμπάν κατέλαβαν ένα σημείο ελέγχου του αφγανικού στρατού στην περιοχή Moqani της συνοικίας Pashtun Kot.

Επιπλέον, ένας διοικητής του αφγανικού στρατού και δύο από τους φρουρούς του σκοτώθηκαν αφού οι μαχητές των Ταλιμπάν στόχευσαν το τεθωρακισμένο όχημά τους στον αυτοκινητόδρομο Herat στην περιοχή Kandyal της περιφέρειας Zarhi νωρίτερα στις 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της Αστυνομίας της επαρχίας Kapisa, Abdul Razaq Yaqoubi δήλωσε ότι 3 διοικητές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου μετά από έκρηξη μιας βόμβας.

Σύμφωνα με τον Yaqoubi, οι τρεις διοικητές των Ταλιμπάν ήταν απασχολημένοι με την τοποθέτηση της εκρηκτικής συσκευής σε μοτοσικλέτα όταν εξερράγη.

Σε σχετική εξέλιξη, η αστυνομία του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι 3 πολίτες σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας έξω από το κύριο στάδιο κρίκετ στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ. Αφγανοί αξιωματούχοι υπαινίχθηκαν ότι οι Ταλιμπάν ενδέχεται να βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..