Συρία: Μεγάλη επιχείρηση για την εκδίωξη των τελευταίων ισλαμιστών από την Deir Ezzor

Συρία: Μεγάλη επιχείρηση για την εκδίωξη των τελευταίων ισλαμιστών από την Deir Ezzor

Οι Κυβερνητικές Δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους επιχειρούν αυτή τη στιγμή με στόχο την περικύκλωση των ισλαμιστών του ISIS στις περιοχές που εξακολουθούν να ελέγχουν στην Ντέιρ Εζόρ, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την πλήρη ανακατάληψη του τελευταίου θύλακα που ελέγχει από το 2014 το ISIS στη χώρα, ανέφερε σήμερα μια στρατιωτική πηγή .

Στη Δαμασκό, ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε ότι η Συρία «κινείται αποφασιστικά προς τη νίκη χάρη στις θυσίες του στρατού της, την αποφασιστικότητα του λαού της και τη στήριξη των φίλιων χωρών», σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η τρομοκρατική οργάνωση, που πλέον είναι παγιδευμένη στην πόλη, έχει οπισθοχωρήσει απέναντι στις προελαύνουσες συριακές δυνάμεις που τις τελευταίες μέρες έχουν καταλάβει περιοχές στα προάστια της πόλης, σπάζοντας την πολιορκία που είχαν επιβάλει οι ισλαμιστές.

Με τη υποστήριξη των μαχητικών της ρωσικής Αεροπορίας, ο στρατός πλέον επιχειρεί να απελευθερώσει πλήρως την πόλη έπειτα από την άφιξη στρατιωτικών ενισχύσεων τη Δευτέρα.

«Ο στρατός επιχειρεί να περικυκλώσει το ISIS από τρεις οδούς, παίρνοντας τον έλεγχο της δυτικής όχθης του Ευφράτη», τόνισε μια στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η απώλεια της Ντέιρ Εζόρ και της πλούσιας σε πετρέλαιο επαρχίας της, της τελευταίας στη Συρία που βρίσκεται ακόμη στα χέρια των ισλαμιστών, αναμένεται ότι θα σημάνει το τέλος της παρουσίας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, τρία χρόνια μετά την εγκαθίδρυσή της εκεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..