Απελπισμένο το διεθνές κατεστημένο- Συνεχίζουν να κατηγορούν το Μπασάρ αλ-Άσαντ για... εγκλήματα πολέμου

Απελπισμένο το διεθνές κατεστημένο- Συνεχίζουν να κατηγορούν το Μπασάρ αλ-Άσαντ για... εγκλήματα πολέμου

Συνεχίζει το Αμερικανικό παρακράτος, αλλά και οι «σκοτεινές» διασυνδέσεις του παγκοσμίως να υποσκάπτουν την εθνική και στρατιωτική ανάταση της Συρίας, κάνοντας ακόμη λόγο για εγκλήματα πολέμου και μάλιστα από τον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Αγνοώντας πως ο Σύρος πρόεδρος είναι εκείνος, που με τη «γενναία» υποστήριξη της Ρωσίας, κατάφερε να αντισταθεί στην ισλαμική λαίλαπα που ακόμη κατατρώει την περιοχή, δίνοντας αληθινή μάχη, ώστε να ορθοποδήσει ξανά η πατρίδα του, αρνούμενος, μάλιστα, να αποχωρήσει από αυτή προς... ασφαλέστερους προορισμούς.

 «Οι αποδείξεις είναι επαρκείς είμαι βέβαιη», δήλωσε  χαρακτηριστικά η πρώην ειδική εισαγγελέας για εγκλήματα πολέμου, Κάρλα ντελ Πόντε, σε συνέντευξή της στον ελβετικό Τύπο.

«Όμως εξαιτίας του βέτο της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη δημιουργία ενός διεθνούς δικαστηρίου δεν θα υπάρξουν προς το παρόν ούτε κατηγορίες ούτε ειδικό δικαστήριο», πρόσθεσε. Η κατάσταση αυτή είναι «απογοητευτική», «είναι μια τραγωδία», συνεχίζει: «χωρίς δικαιοσύνη στη Συρία, δεν θα υπάρξει ποτέ ειρήνη και άρα κανένα μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην εισαγγελέας ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την παραίτησή της, δηλώνοντας πως έχει «απογοητευθεί» από την αδυναμία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνεχίσει την εργασία της Επιτροπής δημιουργώντας ένα ειδικό δικαστήριο για τη Συρία που θα δικάσει φερόμενους ως εγκληματίες πολέμου.

«Δεν έχω δει ποτέ άλλοτε μια τόσο βίαιη σύγκρουση, στην οποία υπάρχουν τόσα παιδιά νεκρά, θύματα βασανιστηρίων, αποκεφαλισμένα. Τα παιδιά είναι τα πρώτα θύματα αυτής της σύγκρουσης», προσθέτει η 70χρονη πρώην εισαγγελέας.

Η Κάρλα ντελ Πόντε εργαζόταν για την Επιτροπή του ΟΗΕ από τον Σεπτέμβριο του 2012. Είχε δώσει επίσης μάχη για να οδηγηθούν σε ειδικό δικαστήριο ύποπτοι για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Ρουάντα και στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..