Σολομός ιχθυοτροφείου: Ένα Από Τα Πιο Τοξικά Τρόφιμα Στον Κόσμο! -Δείτε Γιατί

Σολομός ιχθυοτροφείου: Ένα Από Τα Πιο Τοξικά Τρόφιμα Στον Κόσμο! -Δείτε Γιατί

Ο Οργανισμός Προστασίας Του Περιβάλλοντος (EPA) ισχυρίζεται ότι δεν συνιστάται η κατανάλωση σολομού ιχθυοτροφείου περισσότερο από μία φορά/μήνα.

Καταρχάς, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα εκτρεφόμενα ψάρια όλων των ειδών μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβή για την υγεία σας. Δεν τρώνε ποτέ δημητριακά, καλαμπόκι, πουλερικά ή χοιρινό κρέας και αντ’αυτού, τρέφονται με επικίνδυνα μείγματα αντιβιοτικών, βιταμινών και συνθετικών χρωστικών ουσιών.


Εκτρεφόμενος Σολομός – Ένα Από Τα Πιο Τοξικά Τρόφιμα Στον Κόσμο

Ίσως να ακούγεται απίστευτο, αλλά σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, η πλέον άφθονη πηγή τοξικής έκθεσης δεν είναι τα αντιβιοτικά ή τα φυτοφάρμακα, αλλά η ξηρή ζωοτροφή!

Στα συστατικά των ζωοτροφών περιλαμβάνονται PCBs, διοξίνες και διάφορα άλλα φάρμακα και χημικά, που μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στον ανθρώπινο οργανισμό και σχετίζονται με τον αυτισμό και τις διαταραχές του ανοσοποιητικού και ενδοκρινικού συστήματος.

Ο Dr. Monsen, εξέχων βιολόγος, ισχυρίζεται ότι οι έγκυες γυναίκες, τα παιδιά και οι νέοι σε ηλικία άνθρωποι δεν συνιστάται να τρώνε σολομό εκτροφής. Αυτή η τροφή έχει πλούσια περιεκτικότητα σε τοξίνες, οι οποίες μπορεί να έχουν επιζήμια αποτελέσματα στα παιδιά, τους εφήβους και τις νέες γυναίκες.

Οι μολυσματικές ουσίες που συναντώνται στον σολομό εκτροφής, έχουν αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και σχετίζονται με μειωμένο IQ, αυτισμό και ADD/ADHD. Επιπλέον, μπορεί να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τον μεταβολισμό.


Τα Επίπεδα Των Ωμέγα-3 Λιπαρών Στον Εκτρεφόμενο Σολομό Είναι Σχεδόν Τα Μισά Από Αυτά Στον Άγριο Σολομό

Η διεθνής οργάνωση για τα ιχθυάλευρα και το ιχθυέλαιο (IFFO), υποστηρίζει ότι τα φιλέτα που κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα, έχει βρεθεί πως περιέχουν μόλις τα μισά από τα ωμέγα-3 λιπαρά σε σύγκριση με αυτά που υπήρχαν πριν από δέκα χρόνια.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο σολομός σήμερα, εκτρέφεται με υποπροϊόντα επεξεργασίας χοίρων και πουλερικών, έλαιο κανόλα, σόγια, σογιέλαιο και σπόρους, αντί για μικρά άγρια ψάρια, πλούσια σε ωμέγα-3.


Ο Σολομός Εκτροφής Μπορεί Να Προκαλέσει Καρκίνο

Γνωρίζατε ότι η κατανάλωση περισσότερων από ενός γεύματος σολομού εκτροφής ανά μήνα, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου;

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο σολομός που εκτρέφεται σε ιχθυοτροφείο έχει υψηλά επίπεδα αντιβιοτικών και χημικών ουσιών. Περιέχει PCB, ένα χημικό που είναι γνωστό πως προκαλεί καρκίνο, σε ποσοστό 16 φορές υψηλότερο από τον άγριο σολομό.

Επιπλέον, ο σολομός εκτροφής παρέχει στο ανθρώπινο σώμα υψηλότερα επίπεδα φλεγμονών που παράγουν ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Αυτές οι φλεγμονές μπορεί να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες όπως αρθρίτιδαδιαβήτηκαρκίνοAlzheimer και στεφανιαία νόσο.


Απαγορευμένη Συνθετική Ασταξανθίνη

Ο σολομός εκτροφής παρασκευάζεται με συνθετική ασταξανθίνη που δεν είναι εγκεκριμένη για κατανάλωση από την κυβέρνηση. Η ουσία αυτή χρησιμοποιείται για να δώσει στη σάρκα του σολομού ροζ χρώμα και να φαίνεται φρέσκος.


Κάθε φορά λοιπόν που πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο και θέλετε να παραγγείλετε σολομό, είναι πολύ σημαντικό να είναι άγριος. Όταν αυτό δεν αναγράφεται στον κατάλογο, τότε είναι ιχθυοτροφείου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..