ΥΠΟΙΚ: Υπήρχαν τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ στο πλοίο -Δεν στοιχειοθετείται λαθρεμπορία ακόμη [pdf]

ΥΠΟΙΚ: Υπήρχαν τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ στο πλοίο -Δεν στοιχειοθετείται λαθρεμπορία ακόμη [pdf]

Το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας σε ερωτήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου παραδέχεται ότι στο «τσιγαράδικο» που πιάστηκε στα ανοικτά της Παλαιόχωρας Χανίων υπήρχαν τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ αλλά επιφυλάσσεται να χαρακτηρίσει το φορτίο «λαθρεμπορικό» μέχρι να εκμηριωθεί.

Οπως προκύπτει από την απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, στο υπό σημαία Ουκρανίας εμπορικό πλοίο που έμεινε ακυβέρνητο και ρυμουλκήθηκε στα Χανιά, εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες αρχές στο φορτίο τα αναγραφόμενα στο cargo manifest

δύο σήματα της εταιρείας ΣΕΚΑΠ. Ωστόσο, η γ.δ. Τελωνείων αν και τονίζει ότι οι αρμόδιοι υπάλληληλοι υποψιάστηκαν την περίπτωση λαθρεμπορίας, αυτή δεν τεκμηριώνεται καθώς το πλοίο έπλεε σε διεθνή ύδατα. 

Δείτε τις απαντήσεις του ΥΠΟΙΚ:

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε υποβάλει δύο ερωτήσεις στη Βουλή ζητώντας να μάθει γιατί καθυστερεί η έρευνα για το τσιγαράδικο, αν υπάρχουν τσιγάρα τις εταιρείας ΣΕΚΑΠ, αν πρόκειται για λαθρεμπόριο και εάν οι αρμόδιες αρχές δέχθηκαν πιέσεις από ανωτέρους.

Στις ερωτήσεις του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ρωτά τον υπουργό Ναυτιλίας για το ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τις λιμενικές αρχές και τον υπουργό Οικονομικών για το ποιων εταιριών προϊόντα βρέθηκαν στο πλοίο, αν υπάρχουν τσιγάρα της εταιρείας ΣΕΚΑΠ και αν πρόκειται για λαθρεμπόριο.

Η πρώτη ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου (11/6)

Η δεύτερη ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου (14/6)

Η απάντηση του υπ. Οικονομικών

Η ΣΕΚΑΠ πάνως με ανακοίνωσή της υποστήριζε πως η εταιρεία δεν έχει καμία εμπλοκή  σε υποθέσεις λαθραίων φορτίων με τσιγάρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..