Παρέμβαση Π. Τατσόπουλου για την επίθεση κατά του Ν. Φίλη και του Ν. Ξυδάκη

Παρέμβαση Π. Τατσόπουλου για την επίθεση κατά του Ν. Φίλη και του Ν. Ξυδάκη

Με παρέμβασή του στο facebook ο Πέτρος Τατσόπουλος θέλησε να πάρει θέση σχετικά με το γνωστό επεισόδιο του λουσίματος Φίλη-Ξυδάκη με καφέ και νερό στο Σύνταγμα, στη διάρκεια διαδήλωσης για την υπόθεση της Ηριάννας.

Σαν «θρασύδειλο σκουλίκι» χαρακτηρίζει ο κ. Τατσόπουλος τον άγνωστο δράστη της υγρής επίθεσης στους δύο βουλευτές και πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Παραθέτοντας φωτογραφία από το ματωμένο πρόσωπο του σημερινού αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζιδάκη, ύστερα από επίθεση που είχε δεχτεί τον Δεκέμβριο του 2010, ο Πέτρος Τατσόπουλος προσπαθεί να αναλύσει δι' αντιπαραβολής τις δύο μορφές επίθεσης. 

Στο στόχαστρο του συγγραφέα είναι η κοινή πρακτική του «hit and run», της επίθεσης που χρησιμοποιεί το πλήθος ως μέσον απόκρυψης και βύθισης στην ανωνυμία. Ιδού τι γράφει κατά λέξει ο Πέτρος Τατσόπουλος, εισάγοντας μια άλλη διάσταση στο περιστατικό του προπηλακισμού πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ: «Το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο (ιδίως στις δημοκρατικές χώρες, όπου σχεδόν σίγουρα θα πέσεις στα μαλακά, εάν δεν υποστείς καμία απολύτως συνέπεια) είναι να τραμπουκίσεις ένα ξεμοναχιασμένο δημόσιο πρόσωπο, τη στιγμή που περιβάλλεσαι -και περιβάλλεται- από ομοϊδεάτες σου. Δεν χρειάζεται κανένα θάρρος για να του ρίξεις μια γροθιά, ένα γιαούρτι, έναν καφέ και να χαθείς αμέσως μέσα στο φιλικό σου πλήθος. Ναι, δεν χρειάζεται να είσαι γενναίος. Αρκεί να είσαι θρασύς και δειλός -να χτυπάς γρήγορα και να κρύβεσαι εξίσου γρήγορα. Αφού ξεκαθαρίσαμε λοιπόν τι ακριβώς πρέπει να είσαι, ας ξεκαθαρίσουμε και πως δεν μπορείς να χρησιμοποιείς δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν γίνεται στη μία περίπτωση να είσαι 'άνανδρος τραμπούκος' και στην άλλη περίπτωση 'εκφραστής της λαϊκής οργής'. Όχι, φίλε μου. Μην μπερδεύεσαι. Μην βαυκαλίζεσαι. Οι συνθήκες αλλάζουν, οι σκοπιμότητες το ίδιο, αλλά εσύ πάντα μένεις σταθερός, ακλόνητος, συνεπής: ένα θρασύδειλο σκουλήκι». 

Πέρα από τον Πέτρο Τατσόπουλο, η εικόνα των Φίλη-Ξυδάκη λερωμένων από τον καφέ και τα νερά που εισέπραξαν προσερχόμενοι στην πορεία υπέρ της Ηριάννας που καταδικάστηκε για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», ενέπνευσε πλήθος πολιτών να εκφράσει άποψη σχετικά. Το ύφος των σχολιαστών ποικίλλει, άλλοι τονίζουν την κωμική πλευρά και άλλοι την σοβαρή πολιτική διάσταση της όλης υπόθεσης, από το μηχανάκι του Μπαλάφα ως τις απόψεις του Γιώργου Κατρούγκαλου περί «καλής» και «κακής» βίας:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..