Να μη μανουριάζουν οι μπαμπάδες

Να μη μανουριάζουν οι μπαμπάδες

Είναι η ανάγκη να κάνουμε γιορτές, να βρίσκουμε μια αφορμή, έτσι για να δίνουμε μια άλλη γεύση ζωής στην καθημερινότητά μας. Αυτός που θέλει να τιμήσει, να δείξει την ευγνωμοσύνη του στην μητέρα του, στον πατέρα του, δεν περιμένει μια συγκεκριμένη ημέρα, που έχει οριστεί παγκόσμια. Κατά παραγγελίαν, δηλαδή, να βγάλει συναίσθημα, να δείξει έτσι κι αλλοιώς τι οφείλει στους γονείς του.

Ποιά είναι τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας;Σχετικα5 άρθρα

Δεν αξίζει τον κόπο, δεν έχει νόημα να ψάξεις πότε ξεκίνησε το κόλπο με τέτοιους χαβαλετζήδικους γιορτασμούς. Άνευ ουσίας το όποιο ιστορικό προηγούμενό τους, μάλιστα όταν παίζει πάντα μια σχετική μυθολογία στη γέννησή τους.

Στην Ελλάδα φτιάχτηκε ένα σωματείο και γιορτάζει την Ημέρα του χωρισμένου μπαμπά! Κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Ιουνίου, δηλαδή μια εβδομάδα, πριν από την «κανονική» γιορτή του πατέρα, που είναι σήμερα, κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Επειδή τα δικαστήρια αντιμετωπίζουν περισσότερο ευνοϊκά τις πρώην γυναίκες τους, τις μητέρες, στις περιπτώσεις διαζυγίων. Σου λένε, ώπα, ρε! Κι εμείς αγαπάμε τα παιδιά μας, δεν μειονεκτούμε ως γονείς σε σύγκριση με τις μητέρες.

Η μάνα είναι μάνα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η γυναίκα είναι άλλο έργο με τον πατέρα. Άλλη σκέψη. Όχι ίδια σεξουαλικά όργανα οι δυο τους. Όσο αναγκαία είναι η μάνα για να γεννηθεί ένα παιδί, άλλο τόσο και ο πατέρας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ίδιοι, ότι είναι... ίσοι, ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Η λογική της ισότητας, της διαφορετικότητας, ότι ο ένας είναι πιο δυνατός, πιο αδύνατος οδηγεί στο πρόβλημα. Στην ανισορροπία. Γιορτή της Μητέρας, γιορτή και του πατέρα, για να ισοφαρίσουμε. Γλυτώνεις τα χειρότερα μόνον αν γίνει αντιληπτό ότι άλλο πράμα το ένα φύλο, άλλο το άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ 
Και η κουτσή Μαρία στο survivor

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..