Με άνοδο 2% στα 50,33 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το πετρέλαιο

Με άνοδο 2% στα 50,33 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το πετρέλαιο

Στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα ενός μήνα έκλεισε η τιμή του αργού πετρελαίου την Παρασκευή, καταγράφοντας πάνω από 5% κέρδη για το σύνολο της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για μια συμφωνία που θα στηρίξει κι άλλο τις τιμές στη συνεδρίαση του OPEC την επόμενη εβδομάδα.

Το αργό WTI παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 98 σεντς ή 2% στα 50,33 δολάρια το βαρέλι, έχοντας αγγίξει τα 50,49 δολάρια, για πρώτη φορά από τις 19 Απριλίου. Για το σύνολο της εβδομάδας το συμβόλαιο του Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 5,2%.

Το Brent του Ιουλίου κέρδισε 1,10 δολάρια, ή 2,1%, κλείνοντας στα 53,61 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου, με εβδομαδιαία άνοδο 5,5%.

Σημειώνεται πως στις 25 Μαΐου ο OPEC συνεδριάζει για να αποφασίσει αν θα επεκτείνει τη εξάμηνη συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου πέρα από τα μέσα του 2017 και αν οι συμφωνηθέντες μειώσεις θα διευρυνθούν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η επέκταση της μείωσης θα συμφωνηθεί, ενώ οι υπουργοί Ενέργειας της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας έχουν κάνει λόγο εννεάμηνη επέκταση.

Πηγή: www.defencenet.grTο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..