Ν.Τραμπ σε Σ.Λαβρόφ: «Απαραίτητη η απόλυση του Κόμεϊ»

Ν.Τραμπ σε Σ.Λαβρόφ: «Απαραίτητη η απόλυση του Κόμεϊ»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με  τον Λαβρόφ και τον πρέσβη της Ρωσίας στις ΗΠΑ αναφέρθηκε και στην απόλυση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

«Μόλις απέλυσα τον επικεφαλής του FBI.  Ηταν τρελός, ένα πραγματικός τρελός για δέσιμο» είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο διάβασε στους The New York Times Αμερικανός αξιωματούχος. «Αντιμετώπισα τεράστια πίεση εξαιτίας της Ρωσίας. Τώρα πέρασε αυτό» είπε ακόμη ο Τραμπ και πρόσθεσε: «Δεν υπόκειμαι σε έρευνα».
 

Το έγγραφο του Λευκού Οίκου που περιείχε τα σχόλια του Τραμπ, βασίζεται σε σημειώσεις που ελήφθησαν από το Γραφείο Οβάλ και κυκλοφόρησε ως ο επίσημος απολογισμός της συνάντησης με τον Λαβρόφ.

Ένας αξιωματούχος, διάβασε αυτές τις σημειώσεις στους NYT και ένας δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε το γενικό περίγραμμα της συζήτησης στο Οβάλ γραφείο.

Ενας τρίτος αξιωματούχος δικαιολόγησε τον Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι όταν μιλούσε στον Λαβρόφ για την πίεση που δέχεται το έκανε για... διαπραγματευτικούς λόγους.

«Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια αίσθηση υποχρέωσης στους Ρώσους αξιωματούχους και να εξαναγκαστούν σε παραχωρήσεις στη Συρία, την Ουκρανία και αλλού - λέγοντας ότι η ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του προηγούμενου έτους δημιούργησε τεράστια πολιτικά προβλήματα στον Τραμπ» είπε ο εν λόγω αξιωματούχος. 

Πηγή: www.defencenet.grTο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..