Πώς θα επιβιώσετε χωρίς νερό αν κολλήσετε στην... έρημο! (βίντεο)

Πώς θα επιβιώσετε χωρίς νερό αν κολλήσετε στην... έρημο! (βίντεο)

Αν βρεθείτε ποτέ στην έρημο, γνωρίζετε φυσικά πώς το να βρείτε γρήγορα νερό θα είναι το κλειδί για την επιβίωσή σας.

Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να επιβιώσει για περίπου 3 ημέρες χωρίς νερό, το οποίο μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί σε καυτά κλίματα στην έρημο.

Ψάξτε για σημάδια ζωής αν δεν μπορείτε να βρείτε πηγή νερού. Η βλάστηση, τα πτηνά και τα έντομα μπορεί να σημαίνει μια κοντινή πηγή νερού. Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα κάκτια και οι ρίζες περιέχουν όλα νερό και αν τα χτυπήσετε με ένα βράχο θα βγάλουν λίγο υγρό.

Το νερό ρέει προς τα κάτω, οπότε ελέγξτε το χαμηλό έδαφος. Τα φαράγγια και οι ορεινές βάσεις θα μπορούσαν να "φιλοξενήσουν" μια πηγή νερού. Μπορείτε να συλλέξετε την πρωινή δροσιά με ένα πανί, και στη συνέχεια να την πιείτε.Απλά βεβαιωθείτε ότι το συλλέγετε πριν από την ανατολή γιατί θα εξατμιστεί πριν να τη χρησιμοποιήσετε.

Χρησιμοποιήστε φλιτζάνια ή οποιοδήποτε άλλο δοχείο για να πιάσετε τις βροχοπτώσεις. Αυτό θα επιτρέψει την συλλογή ακόμη περισσότερων υδάτων.

Ψάξτε για υγρό έδαφος, βλάστηση και ξηρά ποτάμια. Αυτά τα πράγματα μπορούν να υποδεικνύουν όλα τα υπόγεια ύδατα. Εάν σκάψετε μια τρύπα λίγα μέτρα βαθιά κοντά, είναι πιθανό να εισχωρήσει νερό. Αν είναι δυνατόν, φιλτράρετε πάντα το νερό. Αλλά αν πρέπει να επιλέξετε μεταξύ της αφυδάτωσης και του μη φιλτραρισμένου νερού - πάρτε τις πιθανότητές σας με το νερό.

 

Πηγή: www.defencenet.grTο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..