Το υπερόπλο που σχεδιάζει η Ρωσία - Στόχος η θαλάσσια κυριαρχία (φωτό)

Το υπερόπλο που σχεδιάζει η Ρωσία - Στόχος η θαλάσσια κυριαρχία (φωτό)

Αν και η πρώτη συμμετοχή του ρωσικού αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» σε πραγματικές επιχειρήσεις δεν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία (έχασε δύο αεροσκάφη και γενικώς δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των επιχειρήσεων στη Συρία), η Μόσχα όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, αλλά ετοιμάζεται να απαντήσει στην κυριαρχία των ΗΠΑ στο χώρο των αεροπλανοφόρων με εντυπωσιακό τρόπο.
 
kuznechov.jpg?itok=s7ZdWvw-
 
Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, το πολεμικό ναυτικό της χώρας ετοιμάζεται να απαντήσει στην θαλάσσια κυριαρχία των ΗΠΑ με το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, το οποίο, όπως αναφέρουν πηγές της Μόσχας, θα υπερβαίνει σε ισχύ και δυνατότητα μεταφοράς αεροσκαφών τα 11 αεροπλανοφόρα κλάσεως «Νίμιτς» των ΗΠΑ.
 
Το πρόγραμμα κατασκευής του συγκεκριμένου υπερ-αεροπλανοφόρου, με την κωδική ονομασία «Shtorm», προβλέπει τη δημιουργία ενός σκάφους που θα μεταφέρει περισσότερα από 90 μαχητικά αεροσκάφη και θα έχει εκτόπισμα άνω των 100.000 τόνων.
 
shtorm_1.jpg?itok=DPbkieXG
Το «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» προέρχεται από τις ημέρες της Σοβιετικής Ένωσης και θεωρείται κυρίως ικανό για άμυνα, ενώ δεν αποπνέει την ισχύ των αμερικανικών αεροπλανοφόρων, ενώ θεωρείται πλέον πεπαλαιωμένο για τις ανάγκες των σύγχρονων ενόπλων δυνάμεων (από το «Κουζνετσόφ» μπορεί να απογειωθεί ένα μαχητικό ανά τρία λεπτά, ενώ στα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ απογειώνονται τρία αεροσκάφη μαζί).
 
Πάντως, τα ρωσικά ΜΜΕ υπογραμμίζουν ότι το πρόγραμμα «Shtorm» έχει ορισμένα προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσει στο στάδιο της υλοποίησής του: το πρώτο είναι το κόστος κατασκευής του, το οποίο επιβαρύνεται από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, και το δεύτερο είναι η κατασκευή τουλάχιστον 90 αεροσκαφών πέμπτης γενιάς.
t-50_pak_fa.jpg?itok=eOkMhKbH
 
Για το δεύτερο ζήτημα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν ότι οι ανάγκες θα καλυφθούν από τα Τ-50, τα οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμα φθάσει στο επίπεδο που απαιτείται για μαχητικά πέμπτης γενεάς, ειδικά σχεδιασμένα για αεροπλανοφόρα.
 
Πηγή: www.defencenet.grTο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..