Κομισιόν: «Συνεχίζουμε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» (εικόνες)

Κομισιόν: «Συνεχίζουμε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» (εικόνες)

Την χθεσινή επίθεση στη Γαλλία καταδίκασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επανέλαβε τη δέσμευση της για την ασφάλεια και τη δημοκρατία μέσω της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου Μίνα Αντρέγιεβα η οποία είπε πως (η Επιτροπή) στέλνει «βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στον γαλλικό λαό, τη κυβέρνηση και την αστυνομία».

Μιλώντας στην ενημέρωση Τύπου της Επιτροπής η αναπληρωτής εκπρόσωπος είπε πως η ΕΕ και ο Πρόεδρος Γιούνκερ είναι διατεθειμένοι «να συνεχίσουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και την ανοιχτή Ευρώπη». Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος Ζαν Κλόντ Γιούνκερ βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο Ολάντ για το θέμα της ασφάλειας στην Ευρώπη.

Αρκετές ήταν οι αντιδράσεις στις Βρυξέλλες, με τον Ιταλό Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι να εκφράζει μέσω Twitter τη λύπη του και να στέλνει ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τον Γαλλικό λαό και την αστυνομία.


O Κύπριος Επίτροπος ανθρωπιστικής βοήθειας Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε πως οι χθεσινές επιθέσεις δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν την δημοκρατία και καταδίκασε τις επιθέσεις.

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhj.JPG
Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για θέματα του Ευρώ Βάλντις Ντομπρόσβκις ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον χαρακτήρισέ «άκρως λυπηρά» τα γεγονότα και από τη πλευρά του, ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί εξέφρασε και αυτός συλλυπητήρια στην οικογένεια του αστυνομικού και έστειλε ένα μήνυμα στήριξης προς τη Γαλλική αστυνομία.

vassdfr.JPG

pierfgh.JPG

Πηγή: www.defencenet.grTο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..