Παίζω και μαθαίνω με Mini

Παίζω και μαθαίνω με Mini

Η εκδήλωση που διοργάνωσε η Mini από τις 16 έως 18 Ιουνίου στο Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού, πριν ανοίξει τις πύλες της για το κοινό, παρουσιάστηκε στους Έλληνες εκπροσώπους του ειδικού τύπου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να οδηγήσουν σε απολύτως ασφαλείς συνθήκες και με τις οδηγίες έμπειρων εκπαιδευτών, τα μοντέλα Μini JCW (John Cooper Works), Countryman JCW , Clubman JCW και JCW Cabrio.

GGK_3157

Το Mini JCW Workout 2017 έδωσε την ευκαιρία στο Αθηναϊκό (και όχι μόνο κοινό) να οδηγήσουν σε «αγωνιστικές συνθήκες» τα κορυφαία μοντέλα της φίρμας και να εκτιμήσουν τόσο τους πανίσχυρους κινητήρες (231 ίππων) όσο και την οδική τους συμπεριφορά, ιδιαίτερα σε καταστάσεις μειωμένης πρόσφυσης.

GGK_3177

Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας με το κοινό είναι ο πλέον ενδεδειγμένος για μια μάρκα που από τότε που εντάχθηκε στο γκρουπ BMW κατασκευάζει ιδιαίτερα αυτοκίνητα επιδόσεων, αλλά και για μια μάρκα που έχει στο παρελθόν επιτύχει παγκοσμίου επιπέδου αγωνιστικές διακρίσεις.

Σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον με ειδικά διαμορφωμένα «πεδία ασκήσεων», είχαμε τη δυνατότητα για μια ακόμα φορά, να αξιολογήσουμε τα Mini JCW, κυρίως στους τομείς του συστήματος διεύθυνσης, των φρένων, της επιτάχυνσης, της ευελιξίας, αλλά και του οδηγοκεντρικού τους σχεδιασμού. Όλα τα παραπάνω έγιναν με την συμπαράσταση του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου ευστάθειας (DSC) σε συνδυασμό πάντα με το ABS.

GGK_3213

Οι δύο «ασκήσεις» της εκδήλωση, ήταν ένα κλειστό σλάλομ που τελείωνε σε μια παρατεταμένη κλειστή στροφή και μία άσκηση πραγματοποίησης απότομης αλλαγής πορείας (J turn) σε βρεγμένο τερέν, σαν αυτές που εκτυλίσσονται σε ταινίες δράσης αυτοκινήτων.

Χρησιμοποιώντας είτε το το 3θυρο JCW, είτε το Clubman JCW, διαπιστώσαμε το πόσο εύχρηστα, διασκεδαστικά, αλλά κυρίως ασφαλή είναι τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται για κάτι περισσότερο από μεταφορικές μηχανές.

GGK_3587

Να θυμίσουμε τέλος ότι, όλες οι εκδόσεις John Cooper Works χρησιμοποιούν 2λιτρο κινητήρα τούρμπο με ισχύ 231 ίππων, με την απαιτούμενη εξέλιξη σε όλα τα μηχανικά τους μέρη, προκειμένου να ανταποκριθούν επιτυχώς στις αυξημένες απαιτήσεις της μεγάλης ιπποδύναμης.

Οι εκδόσεις John Cooper Works είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά, σε τιμές που ξεκινούν από τα 32.802 ευρώ για το κλασικό 3θυρο Mini, έως τα 47.900 ευρώ για την έκδοση John Cooper Works του Countryman.

GKF_2803GKF_2923GKF_3193GU0B1093GGK_3745

 Νίκος Τσάδαρης

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..