Άγγλος ρεπόρτερ στο SDNA: «Ο Πιεμπονγκσάντ πήρε τη Ρέντινγκ για να επενδύσει στο γήπεδο»

Άγγλος ρεπόρτερ στο SDNA: «Ο Πιεμπονγκσάντ πήρε τη Ρέντινγκ για να επενδύσει στο γήπεδο»

Ο Κόρτνει Φράιντεϊ είναι ρεπόρτερ της Ρέντινγκ στην αγγλική ιστοσελίδα «ReadingChronicle» που ειδικεύεται σε θέματα των «Ρόγιαλς». Το SDNA επικοινώνησε μαζί του και του και ζήτησε να μάθει περισσότερες πληροφορίες γύρω από τον άνθρωπο που φέρεται να βρίσκεται πίσω από την πρόταση απόκτησης των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τον Πάιρο Πιεμπονγκσάντ.

«Ενδιαφερόταν πρόσφατα και για την αγορά μίας ομάδας από την Αυστρία. Όσο έμεινε στη Ρέντινγκ προτίμησε να μείνει στο παρασκήνιο και γενικά δεν ήταν από τους ανθρώπους που μιλούσαν πολύ στα ΜΜΕ».

Αρχικά, ρωτήσαμε τον Φράιντεϊ ποιες ήταν οι κινήσεις του Πάιρο Πιεμπονγκσάντ και ποιες οι προτεραιότητές του το διάστημα που είχε τα ηνία των «Ρόγιαλς». Μας εξήγησε ότι «Η δραστηριότητά του δεν αφορούσε καθαρά ποδοσφαιρικά θέματα. Ήταν μέλος ενός γκρουπ ανθρώπων που εστίασαν στην αγορά έκτασης γύρω από το γήπεδο της ομάδας προκειμένου να αναπτύξουν εκεί μία σημαντική ιδιοκτησία. Πήρε την ομάδα με σκοπό να επενδύσει γύρω από το γήπεδο».

Φυσικά, πέραν από το καθαρά επιχειρηματικό κομμάτι ζητήσαμε να μάθουμε αν ο έχει εμπλοκή και σε θέματα που είναι «καθαρά» ποδοσφαιρικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το αν ήταν αυτός που έπαιρνε τις αποφάσεις σε μεταγραφικές υποθέσεις. Εκεί, ο Φράιντεϊ μας απάντησε ότι «Σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές είχε μεν λόγο αλλά περιορισμένο. Ο βασικός που ασχολούνταν με μεταγραφικά ζητήματα εκείνη την περίοδο ήταν κάποιος με το όνομα «Tiger» που σήμερα έχει στην ιδιοκτησία του την Όξφορντ Γιουνάιτεντ».

Κλείνοντας, τον ρωτήσαμε για την εικόνα που υπάρχει στην Αγγλία για τον Ταϊλανδό μεγιστάνα και το αν γίνονται γενικά συζητήσεις γύρω από το όνομά του για να μας απαντήσει ότι «Γενικά στην Αγγλία δεν μιλάνε πολύ για αυτόν. Δεν είχε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις και έτσι είναι περιορισμένα τα όσα λέγονται για εκείνον».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..