Με λένε Ρίζου και όπως θέλω τα …γυρίζου

Με λένε Ρίζου και όπως θέλω τα …γυρίζου

Την ώρα που γράφω το άρθρο, έχω δει το σποτ της Δίκης του ΣΚΑΙ όπου προαναγγέλλει νέο μπούλινγκ σε δικαστή. Θα περιμένω να δω την αντίδραση του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος από λαλίστατος πολιτικός έχει μετατραπεί σε άφωνο.

Υπήρχε θυμάμαι μία ανακοίνωση των δικαστών που έδειχναν έξαλλοι με αυτό που συμβαίνει, δηλαδή με την άκρως φασιστική επικοινωνία που απαιτεί συγκεκριμένες βολικές για επιχειρηματικά – πολιτικά λόμπι αποφάσεις.

Αν συμβεί αυτό που φαντάζομαι το βραδάκι, ελπίζω πως ο κ. Κοντονής θα θελήσει να προστατέψει τους δικαστές και κάποιος εισαγγελέας να παρέμβει έτσι ώστε να σταματήσει αυτή η κωμωδία. Γιατί αν πιστεύουν πως σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατία η Δίκη του Κυριάκου είναι πιο σημαντική από την κανονική, μάλλον θα φωνάξω και εγώ να καεί η Βουλή.

Στόχος του κέντρου τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι να βγούμε γραφικοί. Πατάνε στη δήλωση Τουρσουνίδη που μίλησε για απόσχιση και του βουλευτή Φωκά που ζήτησε να καεί η Βουλή, παρασυρόμενος από το κλίμα της συγκέντρωσης.

Οκ φίλε Έλληνα, ονομαστικά ο καθένας σας από κάτω να γράψει πως δεν θέλει να καεί η Βουλή. Πως είναι ικανοποιημένος από την καθημερινότητά του, πως ζει σε μία ευρωπαϊκή κοινωνία, πως υπάρχει αξιοκρατία και τα λεφτά που αμείβεται είναι αρκετά για να ζήσει άνετα αυτός και τα παιδιά του. Το ότι το λέει Βουλευτής είναι το πάτημα, προφανώς και έχει μία δόση γραφικότητας το συγκεκριμένο γεγονός, όμως πολύ μικρότερης από αυτή του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ποστάρει μόνο θετικές ειδήσεις για τον Ευάγγελο Μαρινάκη και όταν γίνεται η στραβή πουλάει βιβλία. Για πείτε μου, ποιος είναι πιο επικίνδυνος γραφικός; Ο δικός μου ή ο δικός σας;

Για εμένα η ζωή είναι ένα νταλαβέρι. Είμαι ικανοποιημένος ως πολίτης από την καθημερινότητά του στο ελληνικό κράτος; Τι ακριβώς μου παρέχει; Οι φόροι που πληρώνω, έμμεσοι ή άμεσοι, καλύπτουν τις ανάγκες μου; Τα χρήματα πέφτουν στον τόπο μου; Βεβαίως και όχι.

Τα χρήματα πέφτουν εκεί που γίνεται το νταλαβέρι, άρα δεν έχω κανένα ουσιαστικό όφελος να αναπνέω τον ίδιο αέρα μαζί σας. Δώστε μου την διαχείριση των φόρων μου και θα υπάγομαι στην ίδια σημαία. Αλλιώς άντε γεια που λέει ένας γνωστός μου.

Είμαι γραφικός που απαιτώ να με σέβεσαι; Προφανώς και δεν είμαι, απλά έτσι θέλεις να με παρουσιάζεις. Δικαίωμά σου απλά μη στερείς το δικό μου να την βλέπω όπως θέλω όταν έχω επιχειρήματα. Όταν αποκτήσεις, έλα να τα πούμε.

Στην επικαιρότητα, η ΑΕΚ αγανάκτησε λέει χθες που ο ΠΑΟΚ έκανε παρέμβαση στην ΕΡΤ. Για να τα βάλουμε λίγο κάτω, η κρατική τηλεόραση είναι αυτή που φιλοξένησε τον Βασιλάκη να λέει ΨΕΜΑΤΑ για το γκολ του Βαρέλα ενώ ξέρει τον κανονισμό και η κρατική ραδιοφωνία έβγαλε το σούπερ θέμα του αόρατου αξιωματούχου της ΟΥΕΦΑ που είπε πως το γκολ ήταν οφσάιντ.

Και αφού βρήκα την οδηγία για τα οφσάιντ και έκτοτε σε όλα τα πρωταθλήματα μπήκαν δεκαπέντε ίδια γκολ που μέτρησαν, άπαντες σφυρίζουν αδιάφορα.

Ο παραλογισμός είναι πως ο Γιώργος Λυκουρόπουλος είπε δημοσίως πως είχε ενημερώσει την ΑΕΚ για την φιλοξενία του ΠΑΟΚ και πως την κάλεσε να μιλήσει και αυτή, κάτι που παραδέχτηκε στην ανακοίνωσή της. Δηλαδή η ΑΕΚ αν κατάλαβα καλά, απαίτησε να μη μιλήσει ο ΠΑΟΚ και αυτό είναι που την ενόχλησε. Συγνώμη αλλά στη παρούσα φάση ο ΠΑΟΚ ήθελε να μιλήσει. Και δικαιούται βήμα στην κρατική τηλεόραση η οποία όχι απλά τον είχε αδικήσει, αλλά πήρε θέση χωρίς να πρέπει.

Σήμερα, η νομική υπηρεσία της ΑΕΚ, ισχυρίστηκε στο υπόμνημά της πως πρέπει να υπολογιστεί το βίντεο, όπως βέβαια και να καταθέσει ο Κομίνης.

Για να δούμε τι έλεγε η κυρία Ρίζου την ημέρα της εκδίκασης.

"Το αποδεικτικό μέσο (σ.σ. βίντεο) προσκομίζεται απαραδέκτως και ζητούμε να μην γίνει δεκτό, Ζητούμε την απόρριψη της εισαγγελίας" είπε. Σήμερα ζήτησε το αντίθετο.

Με λένε Ρίζου και όπως θέλω τα γυρίζου που λέει και ο τίτλος. Όμως η ουσία είναι πως η νομική υπηρεσία της ΑΕΚ προφανώς και κατάλαβε πως ο Σκουτέρης θα δει το βίντεο γιατί υπάρχουν ασάφειες για μία σοβαρή υπόθεση που κρίνει πρωτάθλημα, ενώ για τον Κομίνη δεν πιστεύει κανείς πως θα καταθέσει. Υπάρχουν και οι εντυπώσεις ακόμη στο τραπέζι.

Η ΑΕΚ έκανε ένα σημαντικό λάθος με το αίτημα εξαίρεσης του Σκουτέρη. Όχι στη λογική πως τον εκνεύρισε, αλλά στη λογική πως χρεώνεται θέλει δεν θέλει, φταίει δεν φταίει, όλη την πολιτική αποδόμησης του συγκεκριμένου δικαστή από συγκεκριμένα ΜΜΕ, επιχειρηματικών συμφερόντων των ομάδων του ΠΟΚ και βέβαια με διαφημιστικό αλισβερίσι στη μέση.

Άρα, αναγκάζει τον Σκουτέρη να δικάσει κανονικά. Να μην υπολογίσει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, να μην αποδεχτεί πιέσεις, να πάει με το γράμμα του νόμου. Και επειδή πλέον η εικόνα δεν είναι μία, αλλά πολλές, ο ΠΑΟΚ μπορεί να ελπίζει σε μία νομική νίκη.

Αν ο Σκουτέρης λυγίσει από τις πιέσεις που ασκούνται, θα εκτεθεί επαγγελματικά αφού το ίδιο συνέβη και με την Σκολαρίκη αλλά και με τον Καποδίστρια. Αυτό που μου βγάζει πάντως η ΑΕΚ από την αντιδράσεις της, είναι πως φοβάται την κανονική δίκη.

Στα υπόλοιπα θέματα, υπάρχει μία διάθεση να βγει γραφικός ο Λουτσέσκου επειδή λέει την αλήθεια. Δηλαδή πως έχει 61 βαθμούς με παιχνίδι λιγότερο και πως είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα.

Δηλαδή τι να πει ρε ταγάρια που για τους τρεις πόντους του Βάλνερ σηκώσατε Γη και ουρανό και αυτόν του έκλεψαν εννέα; Να πει πως κρίμα τι να κάνουμε, συγχαρητήρια στην ΑΕΚ; Δεν κατέκτησε τους βαθμούς στο γήπεδο; Δεν έπαιξε ένα παιχνίδι λιγότερο; Ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα γιατί έχει κατακτήσει τους περισσότερους βαθμούς μέσα στο γήπεδο.

O ΠΑΟΚ έχει συν 39 γκολ στα γκολ που έβαλε και δέχτηκε, έναντι συν 32 της ΑΕΚ που είναι συν 31 αφού το γκολ του Βαρέλα είναι κανονικό, έχει περισσότερες νίκες αφού κέρδισε την ΑΕΚ και έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Τι να κάτσει να του πει δηλαδή; Ψέματα λέει; Και ποιος υποχρεώνει έναν προπονητή να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα ενώ το παιχνίδι παίζεται στο χορτάρι.

Όποιος λέει πως δεν τους έχει κατακτήσει, απλά είναι ένας συμφεροντολόγος ψεύτης, που ζει σε μία εικονική πραγματικότητα και που πιστεύει πως ο Κοντονής θα προστατέψει τους δικαστές.

Πάντως έχει πλάκα ο Κοντονής. Ελπίζω να μην είναι καλεσμένος του Κυριάκου το βράδυ.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..