Στα χέρια της Επιθεωρήτριας Δικαστηρίων όλες οι αποφάσεις Σκουτέρη!

Στα χέρια της Επιθεωρήτριας Δικαστηρίων όλες οι αποφάσεις Σκουτέρη!

Όπως έχει αποκαλυφθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Δημήτρης Σκουτέρης τελεί υπό πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση την οποία διενεργεί η αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη, με εντολή της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και Γενικής Επιθεωρήτριας Δικαστηρίων, Χρυσούλας Παρασκευά.

Η εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ έφερε την Δευτέρα (16/4) νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας, όπως ότι ο κ. Σκουτέρης ελέγχεται για προσβολή του κύρους της δικαιοσύνης και θα παράσχει εξηγήσεις ανωμοτί.

Μάλιστα, σύμφωνα με την αποκάλυψη της εκπομπής, η κ. Μπιτζούνη προχώρησε ήδη σε έφοδο στα γραφεία της ΕΠΟ, έλαβε όλα τα αντίγραφα των πειθαρχικών αποφάσεων του κ. Σκουτέρη και πήρε κατάθεση και από την γραμματέα της Επιτροπής Εφέσεων, Σοφία Πρίφτη.

Αποκαλύφθηκε επίσης, ότι ειδικά για την μεταμεσονύχτια απόφαση του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, ελέγχονται πειθαρχικά και άλλοι δύο δικαστές, ο Κωνσταντίνος Δεμέστιχας και η Κωνσταντίνα Γεωργούλια, επίσης μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν, τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων δεν ελέγχονται μόνο για την… μεταμεσονύχτια απόφαση, αλλά και για άλλα ζητήματα, όπως οι μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων και η μη δημοσιοποίηση σκεπτικών.

Να σημειωθεί πάντως, ότι την περασμένη εβδομάδα ο κ. Σκουτέρης διέψευδε ότι ελέγχεται πειθαρχικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..