«Φτωχοί» πλην... ΤΙΜΙΟΙ!

«Φτωχοί» πλην... ΤΙΜΙΟΙ!

Σε μια (ακόμη) εβδομάδα που τα είδαμε ΟΛΑ το παρήγορο τουλάχιστον είναι ότι υπάρχουν κάποιοι που σέβονται ακόμα την πράσινη φανέλα και το τριφύλλι στο στήθος. Σε αυτό το απίστευτο χάος και την ανωμαλία που έχει επιβάλει στο μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο ο Γιάννης Αλαφούζος παραμένουν άτομα που σκέφτονται και λειτουργούν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ. Στο μέτρο φυσικά του δυνατού και τηρουμένων των τραγικών συνθηκών. Η σχετική σημείωση επιβάλλεται για να ξέρουμε και τι λέμε αλλά και για να το καταλάβουν και αυτοί που συνήθως δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του λοιπόν θα το πάνε το πράγμα όσο πάει. Μέχρι το τέλος. Με τα ψέμματα, με τις τρικλοποδιές, αλλά τουλάχιστον με καρδιά, τιμή και σεβασμό. Οπως ακριβώς αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών. Εκεί που αν θέλετε τη γνώμη μου λιγότερο ντροπή για την ομάδα είναι και μεγαλύτερη αν όχι ΟΛΟΚΛΗΡΗ για τον ιδιοκτήτη της. Γιατί οι πράσινοι εξακολουθούν να ΕΧΟΥΝ ιδιοκτήτη. Το είπε μάλιστα καμιά δεκαριά φορές το όνομά του και ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Σε κάτι δηλώσεις που η μεγαλύτερη ελπίδα για να μην επιβεβαιωθούν μοιάζει να είναι η μόνιμη ανακολουθία του συγκεκριμένου προσώπου παρά κάποια κίνηση “καλής θέλησης” (εδώ γελάμε, διότι πρόκειται για ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ...) εκ μέρους του Αλαφούζου.

Πάμε παρακάτω. Αγωνιστικά, που λέτε, ο Παναθηναϊκος συνεχίζει να το παλεύει, όπως άλλωστε είχαμε επισημάνει. Σιγά – σιγά ο κόουτς την βρίσκει την άκρη του ακόμη και με αυτό το ρόστερ και τουλάχιστον θα αποφευχθούν τα χειρότερα. Η νίκη επί της Λαμίας, δεύτερη στη σειρά μετά από δεν ξέρω καν πόσο καιρό, δίνει στην ομάδα ένα “στόχο”, άσχετα αν αυτός δεν συνάδει με την ιστορία της. Αν είναι να συζητάς αν θα πέσεις, ας μιλάς έστω για πεντάδα και Ευρώπες, κάτι πάντως που παραμένει δύσκολο κυρίως για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Ο Παναθηναϊκός, μετά από συνεχόμενα,πισώπλατα και ατελείωτα εκ των έσω χτυπήματα, αρχίζει να βρίσκει μια ταυτότητα. Με αυτές τις μονάδες που του έμειναν τέλος πάντων και με διάφορες αλχημείες από τον πάγκο του που δεν το βάζει κάτω και δεν ξενερώνει ποτέ. Μια ομάδα σκληρή, σφιχτή, που κατά βάση θα παίζει για να μην φάει φάσεις και γκολ, με στόχο τις από τις όχι και πολλές ευκαιρίες που θα φτιάξει να βρει κάποιο τέρμα και να πάρει το ματς. Το έκανε στη Λάρισα, το έκανε ξανά και τώρα.

Με τον Κάτσε και τον Τσανδάρη να έχουν μπει για τα καλά στα θέλω του προπονητή και του συλλόγου, τον Γιόχανσον και τον Ινσούα να ανεβαίνουν σταθερά και τους υπόλοιπους να δίνουν ότι μπορούν. Σημαντική προσθήκη ποιότητας και προσωπικότητας από τον Μουνιέ, με το που θα μπουν και ο Κουρμπέλης με τον Μολίνς θα λειτουργήσει κάπως καλύτερα το πράγμα, με συγκεκριμένο βέβαια ταβάνι για να μην μπερδευόμαστε.

Ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Προβλέψεις φυσικά και δεν μπορούν να γίνουν, αυτό ωστόσο για το οποίο είμαι βέβαιος είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα το παίξει μέχρι εκεί που δεν πάει το ματς και ότι βγει. Θα είναι μια κλασική “ομάδα Ουζουνίδη” δηλαδή και αν προκύψει και κάτι ευχάριστο ευπρόσδεκτο θα είναι. Σε μια περίοδο βέβαια που το μυαλό ΟΛΩΝ όσων αγαπούν πραγματικά την ομάδα βρίσκεται στην επόμενη μέρα και παρακαλούν να τελειώσουν θετικά αυτά που – δεδομένα – γίνονται. Δεν γίνεται αλλιώς τα όρια και οι αντοχές έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..