Η προσδοκία και τα δάκρυα...

Η προσδοκία και τα δάκρυα...

Φτάσαμε, λοιπόν, σε αυτό το σημείο. Το σημείο που τα δευτερόλεπτα μοιάζουν με λεπτά, τα λεπτά με ώρες, οι ώρες με μέρες, οι μέρες με αιώνες! Τα παιχνίδια έχουν εξελιχθεί στο διασκεδαστικό κομμάτι της εξίσωσης. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει με τέτοια φούρια, τέτοια αυτοπεποίθηση, τέτοια σιγουριά, ώστε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βολευτείς και τον απολαύσεις. Ούτε άγχος, ούτε αγωνία, ούτε υπερένταση, ούτε τίποτα. Μονάχα γνήσια ποδοσφαιρική απόλαυση. Για την μπάλα που παίζει η ομάδα, για την συχνότητα με την οποία δημιουργεί ευκαιρίες, για τον Αντρέ που επέστρεψε πολύ καλύτερος από ότι έφυγε, το ΠΑΟΚτσάκι τον Πέλκα που θα λιώσει από ηδονή όταν - ως αρχηγός - σηκώσει πρώτος την κούπα, για τα δάκρυα του Βαρέλα και την αγκαλιά με τον γιο του (ωραία μπαλαδόφατσα ο μικρός). Και για τον παμπόνηρο Λουτσέσκου που έδωσε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και κάτω από τεράστια πίεση, χαρακτήρα πρωταθλητή σε έναν ΠΑΟΚ που και φέτος έμοιαζε το καλοκαίρι εγκλωβισμένος στα γνωστά, ψυχολογικά του προβλήματα.

Ο ΠΑΟΚ, βεβαίως, δεν έχει καταφέρει ακόμα τίποτα. Ή μάλλον κατάφερε να εκμεταλλευτεί το εύκολο κομμάτι του προγράμματός του για να μπει στο δύσκολο και καθοριστικό από την poll position. Μέχρι εκεί. Η σημερινή ευφορία μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μανιοκατάθλιψη αν στο τέλος της χρονιάς το πρωτάθλημα δεν έρθει Θεσσαλονίκη. Και ακόμη ευκολότερα σε έκρηξη χαράς που θα μετατρέψει τον προπονητή και τους σημερινούς παίκτες του «Δικεφάλου» σε παντοτινούς θρύλους έτσι και έρθει. Δεν παίζουν μέσες καταστάσεις εδώ. ΠΑΟΚ είσαι αφού.

Ο Ραζβάν μοιάζει να τα ξέρει όλα ετούτα. Και είναι η δική του ψυχραιμία που διατηρεί ολόκληρο το κλαμπ ψύχραιμο.  Και ξέρετε, ένας ΠΑΟΚ  ψύχραιμος, ενωμένος και καλά οργανωμένος στην καθημερινή του λειτουργία εκτός γηπέδου, ισορροπημένος, σίγουρος αλλά και με ενέσεις από την τρέλα και τη δυναμική του κόσμου του εντός αυτού, είναι ένας ΠΑΟΚ τρομακτικός για κάθε αντίπαλο.

Κατά πόσον όλα τα παραπάνω θα διατηρηθούν μέχρι τέλους και αν αρκούν τελικά για να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ στη Γη της Επαγγελίας, θα αποδειχθεί σύντομα στο χορτάρι.

Μέχρι να αποδειχθεί; Βαθιές ανάσες και στην ανάγκη υπογλώσσια.  Διότι έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Η προσδοκία για τον επόμενο αγώνα του ΠΑΟΚ είναι τεράστια. Η αναμονή βασανιστική. Τα δευτερόλεπτα μοιάζουν με λεπτά, τα λεπτά με ώρες, οι ώρες με ημέρες, οι ημέρες με αιώνες! Πόσοι αιώνες απομένουν μέχρι το ματς με τη Λαμία;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..