Ο Τζέικ Τζίλενχαλ μιλά για τη φιλία του με τον Χιθ Λέτζερ και λέει πως γεννήθηκε από «αμοιβαία απογοήτευση»

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ μιλά για τη φιλία του με τον Χιθ Λέτζερ και λέει πως γεννήθηκε από «αμοιβαία απογοήτευση»

«Έκανα οντισιόν για το Moulin Rouge. Ο Μπάζ Λούρμαν είχε επιλέξει τρεις ηθοποιούς. Ήταν ο Γιούαν [ΜακΓκρέγκορ], ήταν ο Χιθ και εγώ», εξηγεί ο 37χρονος ηθοποιός σε συνέντευξή του στο GQ Australia. «Και κάναμε οντισιόν με πολλές διαφορετικές ηθοποιούς, ήταν μακρά διαδικασία. Αλλά ποτέ δεν είχα συναντήσει τον Χιθ, μόνο είχα ακούσει γι' αυτόν. Πηγαινοερχόμασταν μέσα και έξω από δωμάτια. Κυριολεκτικά με έβαζαν σε ένα δωμάτιο και κλείδωναν την πόρτα και ερχόταν μέσα ο Χιθ και μετά ο Χιθ περνούσε από την ίδια πόρτα. Ποτέ δεν τον είδα», συνεχίζει.   

Τελικά ο ρόλος πήγε στον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, κάτι που σύμφωνα με τον Τζίλενχαλ ήταν εκείνο που γέννησε την φιλία τους με τον Λέτζερ- έγιναν φίλοι λόγω «αμοιβαίας απογοήτευσης» που δεν πήραν το ρόλο.     

«Όταν βγήκε το Brokeback Mountain και πήρε όλη αυτήν την προσοχή, θυμάμαι, λίγους μήνες αργότερα, να με παίρνει τηλέφωνο ο Χιθ και να μου λέει, "Φίλε, σου έχω νέα". Του λέω, "Τι έγινε, πες". Και μου λέει, "Ο Μπαζ μού πρόσφερε την επόμενη ταινία του. Απλώς ήθελα να ξέρεις πώς την απέρριψα!"», λέει ο Τζίλενχαλ και προσθέτει: «Τόσο πολύ με αγαπούσε ο Χιθ. Έτσι, λοιπόν, γνωριστήκαμε».     

Και οι δύο ηθοποιοί ήταν υποψήφιοι για Όσκαρ το 2006 για τις ερμηνείες τους στην ταινία «Brokeback Mountain», που τελικά κέρδισε τρία βραβεία.   

Περίπου δύο χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 2008, ο Χιθ Λέτζερ πέθανε από κατάχρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε ηλικία 28 ετών. Για την ερμηνεία του στην ταινία «The Dark Knight», που κυκλοφόρησε μετά τον θάνατό του, κέρδισε το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου, το οποίο παρέλαβε η οικογένειά του. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..