«Βόμβα»! Οι Ρώσοι σχεδίαζαν να ντοπάρουν την εθνική ομάδα τους στο Μουντιάλ!

«Βόμβα»! Οι Ρώσοι σχεδίαζαν να ντοπάρουν την εθνική ομάδα τους στο Μουντιάλ!

Έξι μήνες πριν από τη σέντρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σκιά ντόπινγκ πέφτει πάνω από τη διοργάνωση και μάλιστα αφορά την οικοδέσποινα εθνική ομάδα. 

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ο Γκριγκόρι Ροντσένκοφ, πρώην υπεύθυνος στο εργαστήριο της Μόσχας και τώρα προστατευόμενος μάρτυρας στις ΗΠΑ μετά την κατάθεσή του για χρήση αναβολικών ουσιών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο θα γινόταν το ντόπινγκ. 

Ο Ροντσέκοφ φέρεται να έχει παρουσιάσει αποδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες οι Ρώσοι αξιωματούχοι σχεδίαζαν να ντοπάρουν τους διεθνείς τους και στη συνέχεια να αλλάζουν τα δείγματα ούρων τους με καθαρά, ώστε να μην πιαστούν ντοπαρισμένοι. 

Προς το παρόν, από τη FIFA δεν υπάρχει αντίδραση. Ο Ροντσέκοφ εμπλέκει στην υπόθεση και τον πανίσχυρο Βιτάλι Μούτκο, αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης και υπεύθυνο για την διοργάνωση του Μουντιάλ. 

Θυμίζεται ότι ο Μούτκο παραιτήθηκε από πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ, πριν από μερικές εβδομάδες, υπό τη σκιά άλλων σκανδάλων ντόπινγκ. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..