Η φιλοσοφία του Ιτούδη για το μπάσκετ και η... φίλη του Ρόξη (vid)

Η φιλοσοφία του Ιτούδη για το μπάσκετ και η... φίλη του Ρόξη (vid)

Ο Έλληνας προπονητής μεταξύ άλλων ανέφερε πως μπάσκετ παίζουν οι έξυπνοι άνθρωποι, διότι το άθλημα αυτό απαιτεί να παίρνεις γρήγορες αποφάσεις σε δευτερόλεπτα, με τους παλμούς να... βρίσκονται στα ύψη. Ο ίδιος επίσης παρουσιάζει τον άριστα εκπαιδευμένο σκύλο του, Ρόξη, με την οποία βγαίνουν να παίξουν στο χιόνι.

Συγκεκριμένα ο 47χρονος προπονητής σχετικά με το τι χρειάζεται ένας παίκτης δήλωσε: «Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα για έξυπνους ανθρώπους, οπότε οι παίκτες μου και όλοι οι παίκτες στην πλειοψηφία πρέπει να είναι έξυπνοι, γιατί πρέπει να παίρνουν αποφάσεις σε δευτερόλεπτα. Και μάλιστα πρέπει να παίρνεις αποφάσεις με τους παλμούς της καρδιάς στα ύψη. Η πίεση είναι υψηλή, το κοινό... πιέζει, οι αντίπαλοι και οι προπονητές πιέζουν, οπότε πρέπει να παίρνεις αποφάσεις υπό πίεση και κάτω από συνθήκες με στρες. Εμείς δουλεύουμε έτσι με σκοπό να καλύψουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια. Τώρα αν αυτό είναι αρκετό για να κερδίσουμε; Κοιτάξτε εμένα μου αρέσει να προετοιμάζω μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια και οι παίκτες μου να είναι προετοιμασμένοι για τα πάντα. Μετά από αυτό πρέπει να υπολογίσουμε πολλούς παράγοντες... Για παράδειγμα, γιατί η ομάδα έχει μια καλή επίδοση και αν το αποτέλεσμα είναι καλό».

Στη συνέχεια, για την προσέγγισή του στο μπάσκετ ανέφερε: «Είναι διαφορετικό να παίζεις και διαφορετικό να προσπαθείς να καταλάβεις το παιχνίδι. Χρειάζεσαι κάποιον που καταλαβαίνει το παιχνίδι, που προσπαθεί, που είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και με τους παίκτες του και πάντα λέει την αλήθεια. Τουλάχιστον αυτή είναι η δικιά μου προσέγγιση. Ποτέ δεν θα πω κάτι μπροστά από ένα παίκτη μου και μετά κάτι διαφορετικό πίσω από την πλάτη του. Δεν είμαι ο τύπος που θα τηλεφωνήσει σε ένα δημοσιογράφο και θα πει ότι θέλει μέσω των ΜΜΕ. Ότι θέλω να πω, θα το πω σε διάλογο με κλειστές πόρτες. Αυτό είναι το πιστεύω μου, να λέω την αλήθεια και έτσι να εξελίσσονται οι παίκτες».

Τέλος, για την «συγκάτοικο» του Ρόξη δήλωσε: «Θα μου άρεσε να περνάω χρόνο παραπάνω χρόνο με τη Ρόξη αλλά λόγω των καθηκόντων μου με την ομάδα δεν μπορώ να το καταφέρω. Το καλοκαίρι πάντως περνάμε αρκετό χρόνο μαζί. Όταν βρισκόμαστε στο σπίτι και παίζουμε βλέπω πόσο έξυπνη είναι. Η συγκεκριμένη ράτσα, τα γερμανικά ποιμενικά, είναι έξυπνα και θαρραλέα σκυλιά, τα οποία θα σε προστατέψουν, όπως και το σπίτι σου. Επίσης είναι ευγενικά, φιλικά προς τα παιδιά και στους ανθρώπους που δεν θέλουν να σε βλάψουν. Αλλά αν σε δουν να επιτίθεσαι τότε θα σου επιτεθούν».

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..