Τώρα που… ψιλομάθαμε, να δούμε και ΤΙ κάνουμε;

Τώρα που… ψιλομάθαμε, να δούμε και ΤΙ κάνουμε;

Καλώς ή κακώς αποφεύγω να ασχολούμαι με νούμερα. Νούμερα και εντός και εκτός εισαγωγικών εξ ου και το «θάρρος» ορισμένων εκ της πρώτης κατηγορίας. Ως εκ τούτου λοιπόν δεν είχα αναφερθεί αναλυτικά και σε αυτόν τον χαμό που γίνεται εσχάτως με το χρέος. 

«Παιχνίδι» με τα νούμερα και «τρικ» με το ομολογιακό δάνειο - Στα 46,6 εκατ. το χρέος!Σχετικα5 άρθρα
1 ομάδα, 1 πρόσωπο

Φυσικά με καίει και με παρακαίει από τη στιγμή που μιλάμε για τον Παναθηναϊκό. Δεν κοιμάμαι, όπως και εκατομμύρια άλλοι. Όταν όμως μιλάμε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα το οποίο ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ 100% θεωρώ πως δεν είναι ωραίο να κάνω δημοσίως τον ξερόλα, όπως είναι της μόδας και κάνουν ορισμένοι άλλοι (όχι όλοι βεβαίως). Να δημιουργώ κλίμα και εντυπώσεις που από ώρα σε ώρα ανατρέπονται, θολώνουν το μυαλό όσων σε διαβάζουν και στο τέλος της ημέρας σε ξεφτιλίζουν κιόλας. Επαναλαμβάνω πως αν ήταν κάτι που το ήξερα, θα έγραφα γι’ αυτό κάθε μέρα. Αφού το κλείσαμε αυτό, πάμε παρακάτω.  

Πήρε χρόνο, πήρε κόπο, υπήρξαν πιέσεις από τον κόσμο, απολύτως λογικές και τελικά πάνω – κάτω μάθαμε. Και εννοώ ότι μάθαμε και ΕΠΙΣΗΜΩΣ, διότι αυτό έχει και αξία. Το «πάνω – κάτω» το χρησιμοποιώ γιατί εκείνο που κατάλαβα με το φτωχό μου το μυαλό είναι ότι ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ το χρέος δεν αλλάζει: Είναι ένα και είναι κοντά στα 47 εκατομμύρια. Όπως ακριβώς το είχε αναλύσει ο Μανωλιουδάκης πριν δυο εβδομάδες. Ενας άνθρωπος ο οποίος πριν γράψει οτιδήποτε το τριπλοτσεκάρει. Και αξίζει να τα λέμε κι αυτά, γιατί δεν μπορεί να είναι όλοι ίδιοι ή έστω παρόμοιοι. Και δεν είναι, άσχετα αν προσπαθούν να βγουν από την ανυπαρξία τους και να μπούνε στο κάδρο. 

Καταλαβαίνω δε ότι σε πρώτη φάση αυτό εννοούσε και εννοεί και ο Γιαννακόπουλος, προσμετρώντας βεβαίως και καλά κάνει και τη φετινή χρονιά την οποία ο Αλαφούζος πάει να γράψει στο χιόνι. Κανονικά και με το (δικό του) νόμο… Κάτι το οποίο το έχουμε εξαντλήσει…  Και το κάναμε ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ και όχι όταν νομίζαμε ότι έπρεπε, μιας και η εξοργιστική αυτή αλλαγή στη στάση του περί των Παναθηναϊκών θεμάτων δημιουργήθηκε εσχάτως και από συγκεκριμένες – κακές και απόλυτα αντιπαναθηναϊκές- «παρέες» που κάνει.  Για να ξέρουμε και τι λέμε και πότε το λέμε. 

Το «γιατί» επίσης ο Παναθηναϊκός επέλεξε να το «μακιγιάρει» και να το κατεβάσει κατά σχεδόν δώδεκα εκατομμύρια, άσχετα αν στα μάτια όποιου γνωρίζει έστω και τα στοιχειώδη αυτό βγάζει μάτι, δεν με απασχολεί. Και δεν με απασχολεί με την έννοια ότι σαφώς και πρέπει να μάθουμε και τι έγινε και πως έγινε και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον εν τέλει τις έχει, όμως πάνω απ’ όλα πρέπει να δούμε ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

Το χρέος λοιπόν είναι αυτό που είναι. Και στην πορεία θα μπουν και τα 20 του Αλαφούζου, όπως τουλάχιστον ο ίδιος δεσμεύτηκε. Ξαναλέω πως είναι σημαντικό που το μάθαμε ή έστω το… ψιλομάθαμε αυτό, το θέμα ωστόσο είναι και τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Θέλω να πω δηλαδή πως ΑΝ υπήρχε κάποιος άνθρωπος που ενδιαφερόταν πραγματικά (εξαιρώ τον Δημήτρη που όντως έκανε την προσπάθειά του) το πιο εύκολο θα ήταν να πληροφορηθεί πόσα χρωστάει ο Παναθηναϊκός. Με έναν ΚΑΝΟΝΙΚΟ λογιστικό έλεγχο. Ετσι γίνεται σε όλες τις εταιρίες, έτσι θα γίνει και στον Παναθηναϊκό ΑΝ ποτέ υπάρξει επενδυτής ή επενδυτές. Γιατί για την ώρα όχι απλά δεν υπάρχει άλλος, αλλά δεν υπάρχει τίποτα.

Ούτε καν τη φλόγα του κόσμου δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τις τελευταίες 20 μέρες. Μπορεί από μόνο του να μην έφτανε, αλλά θα ήταν μια κάποια αρχή. Θυμηθείτε τι γινόταν πριν το ματς με τα Γιάννινα, πόσος κόσμος ήθελε να βοηθήσει είτε με λεφτά είτε έστω με φυσική παρουσία και δείτε πόσοι ξέρουν τώρα πότε παίζουμε με τη Λάρισα και τι ώρα. Το μόνο που έγινε το διάστημα αυτό ήταν μια φιλότιμη προσπάθεια εκ μέρους των παλαιμάχων, η οποία ωστόσο για την ώρα έχει περιοριστεί σε κάτι που δυστυχώς σε μεγάλο κομμάτι του κόσμου μοιάζει σαν «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» και λιγότερο ως ελπίδα για λύση. Και το τελευταίο το λέω μετά λύπης μου, ασχέτως αν συμφωνώ ή διαφωνώ με πρόσωπα και καταστάσεις. Κρίμα, αλλά έως τώρα το αποτέλεσμα είναι αυτό που αναφέρω παραπάνω  και θα… χαρώ να κάνω λάθος.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ. Μέχρι και ο Αλαφούζος που θα έφευγε, παραμένει ακόμη και στο ΔΣ που κατά τα άλλα ανανεώθηκε, μετά τις δύο παραιτήσεις. Όπως και για να μην ξεγελιόμαστε, ανθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης του εξακολουθούν να τρέχουν ή έστω να «ελέγχουν» το μαγαζί ασχέτως αν αποφεύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις και τα πολλά – πολλά… 

Κλείνοντας θα σταθώ σε εκείνο που επίσης δεν μπορεί να πιστέψει κανείς. Βλέποντας και τους αριθμούς, που στο τέλος της ημέρας είναι υψηλοί αλλά δεν είναι δα και τρομακτικοί, με την έννοια ότι αν ερχόσουν να πάρεις «καθαρή» την ομάδα θα την πλήρωνες και δεν θα στην έδιναν τζάμπα, απορείς ΓΙΑΤΙ δεν εμφανίζεται κανείς και ΠΟΙΟΣ ενδεχομένως μπλοκάρει μια τέτοια κίνηση. ΟΚ, από το τι ακούγεται μέχρι το τι ισχύει σίγουρα υπάρχει μια απόσταση, πλην όμως ένα σωρό συμπτώσεις οδηγούν στον ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ. Με την πρώτη ευκαιρία θα επανέλθουμε.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..