Δύο νέα κακουργήματα ερευνά ο εισαγγελέας στην ΕΠΟ

Δύο νέα κακουργήματα ερευνά ο εισαγγελέας στην ΕΠΟ

Η εκπομπή «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ» αποκάλυψε πως δύο αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα διερευνά με προκαταρκτική εξέταση ο αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας Γιάννης Παναγόπουλος στην ΕΠΟ: Την απιστία και την απάτη. 

Τρεις εισαγγελείς για τη θέση του ΜπαξεβάνηΣχετικα5 άρθρα

Πρόκειται για το σκάνδαλο συντήρησης 11 γηπέδων, τα οποία ανατέθηκαν απευθείας και χωρίς διαγωνισμό σε εταιρεία. 

Από την 22η πταισματοδίκη Αθηνών και ζητήθηκαν ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις από παράγοντες της Ομοσπονδίας και έγγραφα στα πλαίσια συλλογής αποδείξεων. Ερευνώνται 17 ποδοσφαιρικοί παράγοντες και 3 ανώτατα στελέχη της ΕΠΟ.

Η δικογραφία άνοιξε από την εισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου και τον πρώην αναπληρωτή αθλητικό εισαγγελέα Γιώργο Λαΐνη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία, που ανέλαβε το έργο της συντήρησης των γηπέδων, αρχικά απαιτούσε 445.000 ευρώ και μέσα σε δυο μήνες μείωσε την απαίτηση της σε 62.000 ευρώ, ακριβώς για το ίδιο αντικείμενο! 

Από τρία πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ προκύπτουν παρατυπίες, όπως η ετεροχρονισμένη υπογραφή σύμβασης. Μάλιστα σε συνεδρίαση που έγινε στις 22 Μαϊου 2015 ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης αρχικά δηλώνει ότι η συντήρηση των δυο γηπέδων του Αγίου Κοσμά γίνεται δωρεάν από την εταιρία και στο τέλος της συνεδρίασης προτείνει και αποφασίζει να καταβάλει στην εταιρία 120.000 ευρώ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, εφευρίσκοντας τη σιωπηρή παράταση της σύμβασης που δεν είχε ανανεωθεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Top
Some text some message..